Els veïns guanyen als turistes i les Campanes de Banyoles tornaran a sonar a la nit.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer va anunciar ahir que les campanes de l’església de Santa Maria dels Turers del barri vell de la capital del Pla de l’Estany, tornaran a repicar cada nit, com demanaven els veïns. Ràdio Banyoles avança que ho faran a partir de dijous a la nit.

Recordem que a finals de juliol es va produir un conflicte entre el propietari d’uns apartaments de lloguer turístic que hi ha davant l’església i els veïns, el propietari va demanar que les campanes no toquessin a les nits perquè molestaven als seus clients i a un familiar seu que pateix narcolèpsia que també viu en l’edifici d’apartaments. Per evitar problemes, el rector va decidir no fer repicar les campanes des de les 10 de la nit fins a les 8 del matí.

Els veïns, en senyal de protesta, van decidir fer diverses cassolades a la nit davant l’església per demanar que les campanes tornessin a repicar les 24 hores del dia, tocant les hores i els quarts i aquests darrers dies havien començat a recollir signatures per presentar-les al consistori.

Encara no se sap si tornaran a sonar amb la mateixa intensitat o si aquesta serà menor, però el consistori estudiarà la possibilitat d’aprovar una ordenança per declarar com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) de la ciutat el repic de campanes o ja hi ha prou legislació amb la normativa actual, tant d’àmbit local com general.

Notícia relacionada:

a església de Banyoles deixa de tocar les campanes perquè molesten als visitants dels pisos turístics (27.07.2021)

Tags: Banyoles, Repic Campanes

Notícies semblants: