CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Patates Hasselback amb Frankfurt

Malgrat que estem en una pàgina de cuina catalana, cada dia les nostres cuines i restaurants s’internacionalitzen més. Avui us volem oferir un plat d’acompanyament d’origen suec, les Patates Hasselback amb la seva peculiar forma d’acordió amb algun ingredient al mig de cada làmina. L’origen del nom prové del restaurant Hasselbacken de Djurgården, una coneguda illa propera a Estocolm on l’any 1953 l’aprenent de cuina Leif Elisson va idear aquesta recepta.

Una forma de fer les patates que queda molt cruixent per fora i sucosa per dins en funció dels ingredients que li posem, perfecte per acompanyament tant de plats de carn com de peix, aus o com a simple entrant. Avui les farem de salsitxes de Frankfurt.

Ingredients:

  • Una patata mitjana per persona
  • Salsitxes de Frankfurt
  • Mantega
  • Llavors de sèsam (opcional)
  • Herbes aromàtiques (opcional)
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Pelar, rentar les patates i assecar-les amb paper de cuina. Per tallar-les en forma d’acordió sense arribar al final, podem posar un llapis gruixut a cada costat, una cullera o algun estri que ens faci de topall a l’hora de tallar i així no ens passarem fins al final.

Tallar les salsitxes de Frankfurt en fines làmines a trossets. Col·loquem una làmina de Frankfurt enmig de cada làmina de patata. Les pintem amb una mica de mantega pel damunt, salpebrem i les posem en una safata pel forn. Si voleu podeu espolsar herbes aromàtiques pel damunt (opcional). Nosaltres avui les hem fet amb llavors de sèsam.

En funció de la mida de les patates, les fornegem entre 30 i 45 minuts, anem controlant fins que quedin daurades. Per saber si estan cuites, punxar amb una forquilla o escuradents.

Tags: Patates, Recepta

Notícies semblants:

Últimes Notícies