Recepta de cuina, Com es fa – Seques amb cansalada viada


Ingredients:

  • 500 grams de mongetes seques
  • Una cabeça d’alls
  • Dos grans d’alls
  • Una ceba
  • 4 claus d’espècie
  • Una pastanaga
  • Un full de llorer
  • Julivert
  • 150 grams de cansalada viada
  • Pebre vermell picant
  • Sal i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Primer començarem fent les mongetes que les tindrem en remull des de la nit abans. Les rentem i les posem escorregudes en una cassola, les cobrim amb aigua i afegim una mica de sal. Les posem a foc molt baix perquè no se separi la pell de la mongeta.

Quan trenqui el bull, començaran a fer una mica de bromera, la traiem amb una cullera i afegim la resta dels ingredients, la cabeça d’alls, una ceba amb els 4 claus clavats, la pastanaga i el llorer, ho deixem coure a foc molt lent una hora i mitja, sobretot no han de bullir.

Tampoc hem de ficar el cullerot i remenar, simplement hem de sacsejar la cassola, per evitar trencar-les. Un cop fetes, les escorrem, espolsem una mica de julivert i ja estan a punt per menjar o de preparar algun plat amb elles com el que farem avui, seques amb cansalada.

Mentre s’estan coent les mongetes podem anar preparant la cansalada, per això la salpebrem i la tallem a bocinets petits, reservant un o dos talls per decorar el plat. En una paella amb una gota d’oli, no posem gaire, ja que la cansalada despendrà el seu, fregim els bocinets i els talls de cansalada.

Quan comenci a agafar color afegim dos grans d’alls tallats ben trinxats i deixem que es vagin daurant. És el moment d’afegir les mongetes i fer una remenada, tan sols perquè s’escalfin si fa estona que les hem fet. Emplatem posant un o dos trossos de cansalada al damunt i afegim un polsim de pebre vermell picant.


T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.