ūü•á El Millor Pa de Pag√®s catal√† 2021 es fa al Maresme

Cada any se celebra el Concurs per triar el Millor Pa de Pag√®s catal√†, impulsat pel consell regulador de la Indicaci√≥ Geogr√†fica Protegida (IGP) del Pa de Pag√®s Catal√†, per donar a con√®ixer la destresa en l’elaboraci√≥ del pa dels professionals de les fleques catalanes adherides. El pa de pag√®s √©s l’√ļnic que t√© a Catalunya el segell de m√†xima qualitat que reconeix la Uni√≥ Europea.

La setena edici√≥ d’aquest concurs es va celebrar el passat dissabte a l’Auditori Convent dels Caputxins de Figueres, amb la pres√®ncia de la seva alcaldessa, Agn√®s Llad√≥ que va lliurar el premi a Andreu Galceran del forn Cal Mosso de Vilassar de Dalt al Maresme on fa una d√®cada que est√† al capdavant de l’obrador. A m√©s de la placa acreditativa, l’Andreu va rebre un premi de 2.000 euros.

Cal Mosso, √©s un forn de Vilassar de Dalt amb¬†183¬†anys d’hist√≤ria que continua fent el pa de la forma tradicional, com ho feien en els seus inicis, amb el forn de llenya. Andreu Galceran i la seva germana Anna, s√≥n la sisena generaci√≥ de la fleca Cal Mosso. L’Andreu amb¬†36¬†anys es va criar entre les farines i els forns, observant com el seu pare treballava, per√≤ en principi no pensava seguir les seves passes.

Va estudiar empresarials i va estar treballant uns anys en una entitat banc√†ria, per√≤ es va donar que all√≤ no era el que volia, el que realment l’atreia era el m√≥n de les farines i la calor dels forns a les nits i va decidir tornar als seus or√≠gens despr√©s de formar-se en una de les millors escoles del m√≥n del pa, la¬†Richemont¬†School¬†of¬†Bakery. Un cop va tornar al forn de la fam√≠lia, va engrescar a la seva germana perqu√® l’acompany√©s en aquesta nova etapa de la seva vida. L’Anna Galceran que estava treballant en una gran multinacional com a responsable de m√†rqueting li va fer cas i va tornar a casa.

Els cinc finalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2021 van ser:

ūü•á Andreu Galceran de Cal Mosso de Vilassar de Dalt
‚Źļ Joan Urrea del Forn Artes√† l’Espurna de Berga
‚Źļ Germans Tom√†s i Xavier P√†mies del Forn Sistar√©¬†1910 de Reus
‚Źļ Marc Padr√≥ del Forn Padr√≥ de Barcelona
‚Źļ Anna Valls de la Fleca i Pastisseria E. Valls de Sabadell

L’Anna i l’Andreu ja van guanyar el premi al MIllor Tortell de Reis de Catalunya 2020

Un bon pa de pag√®s sucat amb tom√†quet o simplement una torrada de pa de pag√®s amb oli d’oliva verge extra i all, s√≥n dues del√≠cies de la gastronomia catalana.

Tots els beneficis d’una Torrada de pa amb Oli d’oliva i All

 

 

 

 

Tags: Millor pa

Notícies semblants: