🥇 El Millor Pa de Pagès català 2021 es fa al Maresme


Cada any se celebra el Concurs per triar el Millor Pa de Pagès catalĂ , impulsat pel consell regulador de la IndicaciĂł GeogrĂ fica Protegida (IGP) del Pa de Pagès CatalĂ , per donar a conèixer la destresa en l’elaboraciĂł del pa dels professionals de les fleques catalanes adherides. El pa de pagès ĂŠs l’Ăşnic que tĂŠ a Catalunya el segell de mĂ xima qualitat que reconeix la UniĂł Europea.

La setena ediciĂł d’aquest concurs es va celebrar el passat dissabte a l’Auditori Convent dels Caputxins de Figueres, amb la presència de la seva alcaldessa, Agnès LladĂł que va lliurar el premi a Andreu Galceran del forn Cal Mosso de Vilassar de Dalt al Maresme on fa una dècada que estĂ  al capdavant de l’obrador. A mĂŠs de la placa acreditativa, l’Andreu va rebre un premi de 2.000 euros.

Cal Mosso, ĂŠs un forn de Vilassar de Dalt amb 183 anys d’història que continua fent el pa de la forma tradicional, com ho feien en els seus inicis, amb el forn de llenya. Andreu Galceran i la seva germana Anna, sĂłn la sisena generaciĂł de la fleca Cal Mosso. L’Andreu amb 36 anys es va criar entre les farines i els forns, observant com el seu pare treballava, però en principi no pensava seguir les seves passes.

Va estudiar empresarials i va estar treballant uns anys en una entitat bancĂ ria, però es va donar que allò no era el que volia, el que realment l’atreia era el mĂłn de les farines i la calor dels forns a les nits i va decidir tornar als seus orĂ­gens desprĂŠs de formar-se en una de les millors escoles del mĂłn del pa, la Richemont School of Bakery. Un cop va tornar al forn de la famĂ­lia, va engrescar a la seva germana perquè l’acompanyĂŠs en aquesta nova etapa de la seva vida. L’Anna Galceran que estava treballant en una gran multinacional com a responsable de mĂ rqueting li va fer cas i va tornar a casa.

Els cinc finalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2021 van ser:

🥇 Andreu Galceran de Cal Mosso de Vilassar de Dalt
⏺ Joan Urrea del Forn ArtesĂ  l’Espurna de Berga
⏺ Germans Tomàs i Xavier Pàmies del Forn Sistaré 1910 de Reus
⏺ Marc Padró del Forn Padró de Barcelona
⏺ Anna Valls de la Fleca i Pastisseria E. Valls de Sabadell

L’Anna i l’Andreu ja van guanyar el premi al MIllor Tortell de Reis de Catalunya 2020

Un bon pa de pagès sucat amb tomĂ quet o simplement una torrada de pa de pagès amb oli d’oliva verge extra i all, sĂłn dues delĂ­cies de la gastronomia catalana.

Tots els beneficis d’una Torrada de pa amb Oli d’oliva i All

 

 

 

 


T'agrada? Compartiex-ho!

Quina ĂŠs la teva reacciĂł

M'encanta M'encanta
2
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.