🥇 El Millor Pa de Pagès català 2021 es fa al Maresme

Cada any se celebra el Concurs per triar el Millor Pa de Pagès català, impulsat pel consell regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) del Pa de Pagès Català, per donar a conèixer la destresa en l’elaboració del pa dels professionals de les fleques catalanes adherides. El pa de pagès és l’únic que té a Catalunya el segell de màxima qualitat que reconeix la Unió Europea.

La setena edició d’aquest concurs es va celebrar el passat dissabte a l’Auditori Convent dels Caputxins de Figueres, amb la presència de la seva alcaldessa, Agnès Lladó que va lliurar el premi a Andreu Galceran del forn Cal Mosso de Vilassar de Dalt al Maresme on fa una dècada que està al capdavant de l’obrador. A més de la placa acreditativa, l’Andreu va rebre un premi de 2.000 euros.

Cal Mosso, és un forn de Vilassar de Dalt amb 183 anys d’història que continua fent el pa de la forma tradicional, com ho feien en els seus inicis, amb el forn de llenya. Andreu Galceran i la seva germana Anna, són la sisena generació de la fleca Cal Mosso. L’Andreu amb 36 anys es va criar entre les farines i els forns, observant com el seu pare treballava, però en principi no pensava seguir les seves passes.

Va estudiar empresarials i va estar treballant uns anys en una entitat bancària, però es va donar que allò no era el que volia, el que realment l’atreia era el món de les farines i la calor dels forns a les nits i va decidir tornar als seus orígens després de formar-se en una de les millors escoles del món del pa, la Richemont School of Bakery. Un cop va tornar al forn de la família, va engrescar a la seva germana perquè l’acompanyés en aquesta nova etapa de la seva vida. L’Anna Galceran que estava treballant en una gran multinacional com a responsable de màrqueting li va fer cas i va tornar a casa.

Els cinc finalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2021 van ser:

🥇 Andreu Galceran de Cal Mosso de Vilassar de Dalt
⏺ Joan Urrea del Forn Artesà l’Espurna de Berga
⏺ Germans Tomàs i Xavier Pàmies del Forn Sistaré 1910 de Reus
⏺ Marc Padró del Forn Padró de Barcelona
⏺ Anna Valls de la Fleca i Pastisseria E. Valls de Sabadell

L’Anna i l’Andreu ja van guanyar el premi al MIllor Tortell de Reis de Catalunya 2020

Un bon pa de pagès sucat amb tomàquet o simplement una torrada de pa de pagès amb oli d’oliva verge extra i all, són dues delícies de la gastronomia catalana.

Tots els beneficis d’una Torrada de pa amb Oli d’oliva i All

 

 

 

 

Tags: Millor pa

Notícies semblants: