🥮 Aquest pastís es pot fer tant amb les carabasses llargues com les rodones típiques de Halloween o també comprar la carabassa ja neta.
Ingredients:
- 🎃 500 grams de carabassa neta
- 🎃 4 ous
- 🎃 370 grams de llet condensada
- 🎃 370 ml de llet sencera
- 🎃 1 cullerada d’essència de vainilla
- 🎃 Un polsim de canyella en pols
- 🎃 Gingebre fresc o en pols
- 🎃 Sal
- 🎃 100 grams de sucre per fer el caramel
Preparació:
✳ Traiem la pell a la carabassa, la netegem de les llavors i la tallem a trossos grans.
✳ En un cassó posem aigua i un polsim de sal, quan arrenqui el bull fiquem els trossos de carabassa i els deixem coure fins que estigui tova, uns 10 minuts aproximadament, però per més exactitud punxem amb una forquilla. L’escorrerem i la deixarem temperar. Un cop freda la triturem, ens ha de quedar com un puré.
✳ Mentre s’està fent la carabassa, podem aprofitar per fer el caramel. En una paella posem els 100 grams de sucre, unes gotes de llimona i 1/2 got d’aigua. Amb el foc baix anem sacsejant la paella fins que el sucre comenci a agafar un color fosc i la textura de caramel.
✳ En un bol batem els ous, afegim la llet condensada, la llet sencera, la cullerada d’essència de vainilla, un polsim de canyella i ratllem una mica de gingebre fresc (també es pot posar en pols). Batem tot a velocitat lenta i ho aboquem en un motlle apte pel forn que haurem recobert amb el caramel líquid.
✳ Ho fem coure al bany maria al forn uns 40 minuts. 💡 Ara que la llum està tan cara i el forn és un dels electrodomèstics que més consum té, també podem col·locar el motlle en una olla gran i fer-ho igual al bany maria en el foc.