Sabeu quin és el plat preferit dels catalans d’aquest any 2021?

Des de fa sis anys la revista Cuina organitza un concurs per triar el Plat preferit dels catalans, en edicions anteriors havien guanyat l’escudella i carn d’olla, els caragols, el pollastre de pota blava del Prat o la coradella de Molins de Rei, però aquest any el plat més votat ha estat el Fricandó, un plat que no pot faltar en les llars catalanes per celebrar alguna festa.

Entre els plats finalistes hi havia el bacallà amb panses i pinyons, l’ànec rostit amb peres, o l’espatlla de xai al forn, tots plats típics de la gastronomia catalana, però el Fricandó que defensava el xef de Le ClandestinJoseba Cruz, ha resultat el guanyador amb 784 vots del jurat popular i la majoria de vots del jurat professional, format per Carme Ruscalleda i Oriol Castro; el director del fòrum gastronòmic, Pep Palau, i la directora de la revista Cuina, Judith Càlix.

Els vint plats presentats a concurs:

✅ 1. Fricandó
✅ 2. Ànec rostit amb peres
✅ 3. Espatlla de xai al forn
✅ 4. Bacallà amb panses i pinyons
✅ 5. Sarsuela
✅ 6. Galtes de porc rostides
✅ 7. Canelons de pollastre
✅ 8. Pollastre rostit
✅ 9. Arròs a la cassola
✅ 10. Fideuada
✅ 11. Conill amb samfaina
✅ 12. Braç de gitano de patata
✅ 13. Ensalada russa
✅ 14. Peus de porc amb gambes
✅ 15. Mandonguilles amb sípia i pèsols
✅ 16. Suquet de peix
✅ 17. Garrí al forn
✅ 18. Rodó de vedella amb bolets
✅ 19. Macarrons de rostit
✅ 20. Peix al forn

És d’agrair que en aquests temps d’un món globalitzat continuem fent els plats típics de la cuina catalana, però com va dir Oriol Castro, xef del Disfrutar en el debat sobre el futur de la gastronomia on es va donar a conèixer el Plat preferit dels catalans 2021,“la cuina creativa ha de viure de la tradició i, per tant, les dues poden conviure”. Carme Ruscalleda va recordar que “els catalans som tastaolletes, conservem tradicions culinàries dels grecs, els romans…”.

Tags: cuina catalana, Fricandó, Plat preferit

Notícies semblants: