Banyoles declara el so de les campanes com a Bé cultural a protegir


El passat mes de juliol va haver-hi un problema en una església de Banyoles pel so del repic de campanes que molestava a determinats veïns i als turistes que s’allotjaven en uns apartaments propers a l’Església de Santa Maria dels Turers del Barri Vell.

Per evitar problemes el rector va decidir suprimir el repic entre les deu de la nit i les vuit del matí, dies després l’alcalde Miquel Noguer va anunciar que tornarien a tocar hores i quarts com sempre ho havien fet.

Ara per blindar el repic de campanes i que no es torni a produir un fet com el que vam patir el passat estiu, en el ple de l’Ajuntament de Banyoles celebrat el passat dimarts es va aprovar declarar com a Bé Cultural d’Interès Local els sons i tocs de campanes de totes les esglésies de la ciutat.

Amb aquesta declaració aprovada pel ple, es protegeixen 18 campanars que hi ha a la capital del Pla de l’Estany, repartits en deu esglésies i capelles de la ciutat. Volen protegir aquell sistema de comunicació que tenien els nostres avis i besavis que amb el toc del campanar s’informaven sobre l’hora d’anar a missa, quan es produïa un incendi, un enterrament, un casament i moltes altres coses. En aquells temps que no existia ni ràdio ni televisió ni internet, cada repic de campanes tenia el seu missatge en els nostres pobles.

Notícies relacionades:

Una església de Banyoles deixa de tocar les campanes perquè molesten als visitants dels pisos turístics (27.07.2021)

Els veïns guanyen als turistes i les Campanes de Banyoles tornaran a sonar a la nit. (05.08.2021)


T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.