Lluc Crusellas, el millor xocolater de l’Estat i l’únic que aconsegueix plaça pel campionat del món.

Lluc Cruselles rebent el guardó – Foto: Twitter ChocolateAcademy™BCN

El passat 27 d’octubre es van celebrar a Barcelona les proves classificatòries de la península Ibèrica (Espanya i Portugal) per poder optar a tenir una plaça en el prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters (WCM), que premia als millors xocolaters del món. L’únic pastisser de la península que va aconseguir plaça per la gran competició final que se celebrarà l’any vinent a París va ser Lluc Crusellas.

Lluc Crusellas és un jove de 25 anys de Santa Eulàlia de Riuprimer a Osona, actual xef de ‘El Carme Pastisseria’ de Vic i va demostrar el seu talent el passat 27 d’octubre a la ‘Chocolate Academy‘ de Barcelona, on els participants havien de presentar diferents elaboracions com, una peça de disseny de màxim 5 kg de xocolata; un pastís original amb almenys xocolata, fruita i un ingredient de proximitat; un snack de xocolata 100% d’origen vegetal i un bombó de productes naturals i lliure de gluten.

Després de vuit hores de feina l’osonenc va ser el finalista que representarà a la península Ibèrica en la final del World Chocolate Masters (WCM), l’única competició del món dedicada als professionals creatius d’elaboracions amb xocolata del sector de la gastronomia, pastisseria o xocolateria. En ella participaran professionals de 18 països.

Darrere les creacions d’en Lluc Crusellas hi ha molta més gent i entitats com la Chocolate Academy de Barcelona, amb Enric Monzonís, professor de l’acadèmia i xef de Cacao Barry que assessora i dona suport al candidat, així com Barcelona Makeat l’empresa d’alta tecnologia en 3D que elabora els dissenys i com no la resta de companys de ‘El Carme Pastisseria’.

Ara en Lluc haurà de començar a preparar-se per estar al millor nivell en la final de la World Chocolate Masters (WCM), que aquest any, després de l’aturada de l’any passat per la Covid-19, estarà dedicada al món canviant, a la transformació de les expectatives dels consumidors i el creixement del professional de la xocolata.

 

També us pot interessar:

Les 50 millors pastisseries de Catalunya 2021

Tags: Millor xocolater de España

Notícies semblants: