Capten per primer cop una imatge d’un llop al Pallars Sobirà

Foto: Secretaria d’Acció Climàtica

Una càmera de seguiment de l’ós bru ubicada a les muntanyes del terme municipal d’Alins al Pallars Sobirà, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, va captar el passat 9 de novembre una fotografia del que podria ser d’un llop. Segons publica Medi Ambient al seu perfil de Twitter: “Es tracta de la primera dada confirmada de presència d’aquesta espècie al Pallars Sobirà”.

A principis de la setmana passada, Agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran ja van veure un possible rastre del què podria ser un llop a la zona de la boca sud del Túnel de Viella i un conductor d’una màquina llevaneu que estava netejant la carretera va veure un animal gran que semblava un llop que travessava el riu Noguera Ribagorçana.

Els Agents de Medi Ambient van fer el seguiment del rastre i després de prendre mostres i estudiar-les, sembla que sí que es podria tractar d’un llop. Ara fa quatre mesos es va poder veure i gravar un llop que es passejava pels voltants del refugi de Coma de Vaca al Ripollès i al mes de març també es va captar una fotografia d’un llop al Parc Nacional d’Aigüestortes, en el terme municipal de la Vall de Boí a l’Alta Ribagorça.

Notícies relacionades:

Graven un llop passejant-se pels voltants del refugi Coma de Vaca al Ripollès (30.07.2021)

Per primer cop en cent anys es capta la imatge d’un llop al Parc Natural d’Aigüestortes. (31.03.2021)

Tags: Llop, Pallars Sobirà

Notícies semblants: