Recepta de Cuina, Com es fa – Fricandó amb bolets i pèsols


Ingredients:

  • 750 grams de vedella tallada fina.
  • Un pot de bolets variats o frescos si estem en temporada.
  • 100 grams de pèsols frescos o congelats
  • Una ceba.
  • Dos tomàquets.
  • Dos grans d’all.
  • Una fulla de llorer.
  • 1 got de vi blanc.
  • 1/2 litre de brou de verdures.
  • Julivert.
  • Farina.
  • 5 avellanes, 5 ametlles i una torrada de pa per la picada.
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva.

Preparació:

Salpebrar i Enfarinar la vedella.

Fregir-la en una paella amb oli i després reservar.

En el mateix oli, fer un sofregit amb la ceba, un gra d’all. Quan la ceba comenci a enrossir-se, salpebrar i afegir el got de vi, quan hagi reduït incorporar el tomàquet ratllat i una fulla de llorer, deixar que es faci el sofregit a foc lent uns 5 minuts.

Un cop fet, retirar la fulla de llorer i afegir el brou. Deixar coure uns cinc minuts.

En acabat passar-ho per un colador xinès a una cassola. Fer una picada d’all i julivert, avellanes, ametlles i una torrada de pa.

Afegir la carn i deixar coure a foc lent entre mitja hora i tres quarts. Rectificar de sal i 10 minuts abans d’acabar la cocció incorporem la picada i els pèsols, si són congelats, amb cinc minuts tindran prou.