Barcelona atorga la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a Pere Casaldàliga i al Pare Manel

L’Ajuntament de Barcelona va atorgar ahir la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a títol pòstum, amb l’absència de l’alcaldessa Ada Colau per una indisposició, al ‘bisbe del poble’ Pere Casaldaliga mort l’agost del 2020 i al Pare Manel (Manuel Pousa) també traspassat al setembre del mateix any. Amb aquest guardó, el consistori barceloní vol fer un reconeixement a la gran tasca social que van fer els dos religiosos al llarg de la seva vida, sempre al costat de la gent més necessitada.

En l’acte celebrat ahir presidit pel tinent d’alcalde, Albert Batlle, per absència de l’alcaldessa, es van recordar les dues figures dels guardonats. Pel que fa a Pere Casaldàliga, se li atorga per “el seu combat permanent contra els abusos de poder i l’explotació, i pel seu ferm compromís a favor de la justícia social, de la igualtat i de la dignitat dels pobles indígenes”.

De Manuel Pousa, el sacerdot granadí, que tots coneixíem com el Pare Manel, el consistori vol reconèixer la seva dedicació a les persones més vulnerables dels barris més pobres de Barcelona, “en especial als infants en risc d’exclusió social i les persones privades de llibertat”.

Albert Batlle, va voler remarcar que tots dos eren “dues persones bones en el sentit més pur de la paraula, dues persones estimades i admirades, dos veritables referents ètics”. “Van viure lluny l’un de l’altre, però van compartir moltes coses. Els separaven milers de quilòmetres, però els unien els mateixos ideals. Són testimoni d’un compromís amb els més desfavorits, amb aquells que són víctimes de la marginació i de la voracitat mateixa de l’ésser humà, ja fos a la selva brasilera o al costat de casa nostra”.

Notícies relacionades:

Mor el Bisbe català Pere Casaldàliga, més conegut com el “Bisbe del Poble” (08.08.2020)

Mor el Pare Manel protector dels més necessitats amb 75 anys .(09.09.2020)

Tags: Ajuntament Barcelona, Medalla, Pare Manel, Pere Casaldàliga

Notícies semblants: