La cadena de supermercats Condis participa en un projecte perquè els seus empleats aprenguin català

Una cinquantena d’establiments de la cadena de supermercats Condis participen en el projecte ‘Comerços aprenents’ impulsat pel Consorci per a la Normalització Lingüística, amb la finalitat que els treballadors d’establiments ubicats a Catalunya aprenguin català per poder atendre als clients.

No es tracta d’un curs de català en si, és un aprenentatge bàsic de la nostra llengua per a les persones que atenen el públic, que s’impartirà en 10 sessions de 15 minuts en el mateix establiment, ja que per l’horari que tenen aquestes persones no tenen temps per poder seguir un curs de català.

Un tècnic del CPNL es desplaçarà a cada establiment per fer aquestes 10 sessions on ensenyarà el lèxic propi de cada botiga, les estructures bàsiques en català com són saludar, indicar preus, comiats o dies de la setmana, etc.

Actualment, s’han apuntat a aquest projecte 40 establiments i 51 botigues de Condis de 23 ciutats catalanes i en el futur s’espera que altres comerciants s’afegeixin a aquest projecte.

De moment les ciutats que participen són: Badalona, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Girona, Granollers, Lleida, Manresa, Mataró, Mollet del Vallès, el Prat de Llobregat, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona, Terrassa, el Vendrell, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Iniciatives com aquestes són importants en aquests moments que la nostra llengua està tan atacada a l’escola. Malauradament, moltes de les persones que a hores d’ara estan treballant en establiments catalans, no saben parlar català i sempre ens atenen en castellà. Moltes són persones de diferent origen que per les seves dures condicions de vida, no han tingut l’oportunitat de dedicar temps a estudiar la nostra llengua. Aquí la demostració que el castellà no està en perill a Catalunya.

Notícies relacionades:

Bonpreu destinarà l’arrodoniment d’aquest mes de gener a promoure el català en les plataformes audiovisuals. (03.01.2022)

Tags: Condis, CPNL, Llengua

Notícies semblants: