Europa autoritza la comercialització dels grills com aliment.

Ja podem menjar grills, la Unió Europea ha autoritzat la seva comercialització com producte comestible. Aquest és el tercer insecte aprovat per L’Agència per la Seguretat Alimentària Europea (EFSA), després del cuc de la farina (Tenebrio molitor larva) i la llagosta migratòria (Locusta migratoria), autoritzats l’any passat.

El grill domèstic (acheta domesticus) es pot presentar en sec com aperitiu, en forma de pols per afegir en altres aliments, com galetes o altres productes o congelat. En el comunicat emès des de Brussel·les es pot llegir:

“Després d’una estricta avaluació de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària, va concloure que el consum d’aquest insecte és segur en els usos presentats per l’empresa sol·licitant”.

Els productes que continguin grill, ho hauran d’indicar en l’etiquetatge per evitar alguna reacció al·lèrgica. Els grills són una font nutritiva i saludable, amb un alt contingut en greixos, proteïnes, vitamines i fibra.

Us atrevireu a menjar grills?

Notícies relacionades:

L’Agència per la Seguretat Alimentària aprova per primer cop el consum d’un insecte (18.01.2021)

Informe de la FAO sobre els riscos per a la salut en introduir els insectes en l’alimentació humana (22.04.2021)

Tags: Grills

Notícies semblants: