Acord entre els Vaquers de la Plana de Vic i Bonpreu per comercialitzar la llet 100% catalana

Foto: Twitter @bonpreuesclat

La cadena catalana de supermercats Bon Preu i Esclat ha presentat avui a l’Ajuntament de Vic, l’acord al que han arribat amb els Vaquers de la Plana de Vic per comercialitzar la llet 100% catalana a un preu just que fa sostenible la producció a Catalunya, fomentant el consum de proximitat perquè els productors lactis del nostre país puguin tenir continuïtat.

Sota la mateixa marca que Bonpreu comercialitza els seus productes frescos, de proximitat i plats preparats, Terra i Tast, es vendrà aquesta llet, envasada en ampolla de litre i en material plàstic PET reciclable. L’acord ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, l’Ajuntament de Vic, la Llotja de Vic, la Cooperativa de Vaquers Plana de Vic i Bon Preu.

El director d’operacions del Grup Bon Preu, Joan Sabartés ha afirmat “la voluntat de l’empresa per comercialitzar productes de proximitat, i així ajudar a la continuïtat de les empreses agroalimentàries del territori”.

Per part de la Cooperativa Plana de Vic i portaveu de Vaquers Plana de Vic, estava present Daniel Bassas, qui ha destacat que: “la venda d’aquesta llet suposa un canvi de paradigma en la relació distant que ha mantingut històricament la distribució amb el ramader. Tenim al lineal una llet de qualitat a preu just, catalana en origen, transformació i distribució. Aquest fet, si bé encara no suposa la fi al problema real de la llet a les nostres cooperatives, és un punt d’inflexió, un reconeixement i un bri d’esperança per les famílies ramaderes que hi ha al darrera”.

La llet produïda, elaborada, envasada i distribuïda a Catalunya, estarà disponible als establiments de Bonpreu i Esclat a partir d’avui.

Notícies relacionades:

Cacaolat i Bonpreu s’uneixen per donar suport als ramaders envasant i distribuint una llet 100% catalana (22.01.2022)

Tags: Bonpreu, LLet

Notícies semblants: