CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Croquetes de Calçots i pernil

Ingredients:

  • 15 calçots a la brasa
  • 4 calçots crus
  • 50 grams de taquets de pernil ibèric
  • 25 grams de mantega
  • Dues cullerades de Maicena
  • 200 cc. de llet evaporada
  • 1 ou
  • 50 grams de pa ratllat cruixent
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
  • Salsa romesco per acompanyar

Preparació de la massa pels calçots:

Netegem els calçots crus rebutjant les dues capes de fora i la part més verda, els rentem i els tallem a rodanxes ben fines. En una paella amb la mantega i una cullerada d’oli, afegim els calçots crus i els deixem fer sense que arribin a enrossir.

Fem el mateix amb els calçots a la brasa agafant només la part blanca, la que ens mengem quan fem una calçotada,  els tallem també a trossets ben petits, els afegim a la paella i els deixem fer uns 3 minuts. Posem els taquets de pernil tallats molt, molt petits.

Afegim les dues cullerades de Maicena, remenem i incorporem la llet a poc a poc sense deixar de remenar fins que ens quedi una massa compacta per poder fer les croquetes. Posem la massa en un bol, la tapem amb paper film i la deixem refredar. Quan estigui freda la fiquem a la nevera fins  l’endemà.

L’endemà fem boles amb forma de croqueta, les passem per ou batut, les arrebossem amb el pa ratllat i les fregim en abundant oli ben calent. Servim acompanyades de salsa romesco

Ingredients per la salsa romesco:

  • Dues nyores seques
  • Dos grans d’all
  • 10 ametlles torrades
  • 10 avellanes torrades
  • Dos tomàquets madurs
  • Una cullerada petita de pebre vermell
  • Un bitxo
  • Una llesca de pa
  • Sal, oli d’oliva verge extra i vinagre

Preparació de la salsa romesco:

Una estona abans de començar posem les nyores en remull, millor amb aigua calenta.

Escalivem al forn els tomàquets i els alls. Mentrestant, fem una picada amb les ametlles i les avellanes i un cop estiguin escalivats afegim els tomàquets pelats, els alls, el bitxo i una llesca de pa sucada amb vinagre, remenem i continuem picant una mica més fins que s’integrin bé tots els ingredients.

Afegim una mica d’oli, el pebre vermell, la polpa de les nyores, una mica de sal i continuem treballant fins que ens quedi una salsa fina però espessa. Si voleu també es pot fer tot junt amb una batedora.

Tags: , ,

Notícies semblants: