La Bisbal d’Empordà primera ciutat artesana de l’Europa continental

La Bisbal d’Empordà ha estat triada com a la primera ciutat artesana de l’Europa continental (world craft city) i en gran part gràcies a la tradició ceramista arrelada a la capital del Baix Empordà. Des d’ara la Bisbal és una de les 53 poblacions del món, la cinquena d’Europa que disposa del distintiu ‘world craft city i la primera de l’Europa continental. Els cinc municipis europeus que gaudeixen d’aquesta distinció són:

🍵 Bornholm – Dinamarca.
🍵 Illes Hèbrides – Escòcia.
🍵 Farnham – Anglaterra.
🍵 Kilkenny – Irlanda.
🍵 La Bisbal d’Empordà – Catalunya.

La ceràmica de la Bisbal, sempre ha estat un signe distintiu de la població i ara el seu alcalde, Enric Marquès, vol apostar perquè aquesta tradició s’estengui més enllà dels artesans bisbalencs. Per això han posat en marxa una campanya per atraure professionals del sector de la ceràmica i la terrissa que vulguin establir-se a la Bisbal, oferint-los subvencions i ajudes fiscals.

Sempre ha estat un atractiu turístic, pocs de nosaltres hem visitat la ciutat i no hem comprat algun producte de ceràmica al carrer de l’Aigüeta, per tant, font d’activació d’altres sectors com el de l’hostaleria o el comerç i una forma de projecció de Catalunya al món, com va dir el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent en la seva visita a la Bisbal.

Tags: Ceramica, La Bisbal, Premis

Notícies semblants: