Què us sembla la moda en auge que hi ha d’obrir gimnasos exclusius per a dones?

Des de l’any 2007 la ciutat de Barcelona té un gimnàs exclusiu per a dones. Va ser una cadena nord-americana que es va voler establir a la Ciutat Comtal obrint el primer gimnàs per a dones de la capital catalana, el gimnàsCurves‘ al carrer Rosselló, 501.

La moda d’anar al gimnàs ve de lluny, a principis del segle XIX Barcelona tenia gimnasos, però eren exclusivament per homes, en aquells temps no estava ben vist que les dones anessin al gimnàs. Llavors el principal motiu que tenien els homes per anar al gimnàs era per la pràctica de la boxa, esport molt popular en aquells temps.

Eren llocs de reunió, tertúlia i principalment llocs d’entrenament d’esportistes d’elit. En el Gimnàs Solé a la cantonada dels carrers Pintor Fortuny i Montjuïc del Carme de Barcelona, és on es va fundar el F.C. Barcelona, l’any 1899. Allà es van reunir i van fer l’acta fundacional del club.

Amb el pas dels anys les dones s’han anat incorporant tant a la pràctica de l’esport professional com al costum d’anar al gimnàs per tenir cura del seu cos i una millor salut. Moltes dones han experimentat alguna mena d’assetjament quan estan fent gimnàs.

Segons un estudi realitzat per RunRepeat l’any 2021 entre 3,774 membres de gimnasos (1107 dones i 2667 homes), un 56,4% de les dones que s’exerciten en gimnasos van experimentar alguna mena d’assetjament mentre ho feien, en el cas dels homes aquesta xifra baixa fins al 21%.

El 92,31% dels casos d’assetjament contra dones no es denuncien, la majoria de dones opten per abandonar la rutina d’anar al gimnàs, canviar de gimnàs o d’horari per tal de no trobar-se amb els assetjadors o fins i tot canviar de roba per no resultar tan atractiva pels homes.

En els centres exclusius per a dones, se senten més segures i entrenen més tranquil·les, sense les mirades que les fan sentir malament. Per aquest motiu cada dia estan proliferant més aquests tipus d’establiments. ‘Curves‘ va aterrar a Barcelona l’any 2007 amb un centre, actualment tenen tres més al Vallès, a Cerdanyola, Sant Cugat i recentment van obrir un altre a Mollet.

Com diu l’establiment en la seva pàgina web: Curves‘ és més que un gimnàs, “És una comunitat de dones que s’empoderen entre si en un ambient segur, acollidor i còmode.” Què us semblen els gimnasos exclusius per a dones?

També us pot interessar:

Per què fan pudor les samarretes tècniques? I com evitar-ho

Tags: dones, gimnàs

Notícies semblants:

Últimes Notícies