La vacuna catalana d’Hipra genera més anticossos que la Pfizer amb menys efectes secundaris

La vacuna catalana d’Hipra que s’està desenvolupant a Amer ja està en la darrera fase d’assaig i segons publica La Vanguardia, en l’estudi s’ha pogut comprovar que la tercera dosi d’aquesta vacuna genera més anticossos neutralitzats del SARS-CoV-2 que una tercera dosi de la vacuna de Pfizer. En l’estudi que han participat 765 persones també s’ha detectat que els efectes secundaris de la inoculació d’Hipra són més lleus que els de Pfizer. 510 persones van rebre Hipra i 255 Pfizer.

Ara la farmacèutica catalana ha començat amb la producció a les seves instal·lacions d’Amer, esperant que l’Agència Europea de Medicaments (EMA) autoritzi la seva comercialització per a la Unió Europea el mes vinent. Si rep el vistiplau, la vacuna catalana podria ser la primera aprovada per l’EMA com a dosi de reforç.

A diferència de les altres vacunes com Pfizer i Moderna que són vacunes d’ARN missatger i el que fan és incorporar informació per activar el sistema immunitari per tal que generi les proteïnes necessàries per fer front a la malaltia, la d’Hipra conté la proteïna del virus que estimula la immunitat.

La farmacèutica que actualment està produint 50 milions de dosis al mes, espera que a finals d’abril quan previsiblement tinguin l’autorització de l’EMA, tinguin disponibles 128 milions de dosis.

Notícies relacionades:

La vacuna catalana contra la Covid desenvolupada per Hipra estarà llesta abans de l’estiu (18.01.2022)

La primera vacuna catalana contra la Covid-19 inicia l’assaig clínic en persones. (11.08.2021)

Tags: Hipra, Vacuna

Notícies semblants: