Les quatre millors Mones de Pasqua de Catalunya d’aquest 2022

Per primer cop s’ha fet un concurs per triar les millors Mones de Pasqua artesanes de Catalunya dividides en dues categories: la mona tradicional de brioix i la d’una figura de xocolata en forma d’ou de Pasqua. El jurat format per professionals xocolaters, pastissers i forners afegits al vot popular van triar les quatre millors elaboracions d’aquestes postres tan tradicionals de la nostra gastronomia. L’impulsor d’aquest concurs ha estat l’agència de màrqueting gastronòmic ‘Sr. y Sra. Cake’.

Les millors elaboracions quedaran exposades en una vitrina central al Mercat de Sant Antoni de Barcelona, fins al Dilluns de Pasqua. Després es donaran a l’ONG AFANOC i que les duran a la Casa dels Xuklis, una residència d’acollida per a familiars d’infants amb càncer que reben tractament oncològic en hospitals.


El jurat format per Enric Rovira, Jesús CerdanRaul Bernal, Albert Daví, Anna Bellsolà, Daniel Jordà i Mari Cruz Barón, van triar com a millors Mones de Pasqua a:

Millor Mona tradicional de brioix:

🍥 Forn i Pastisseria El Racó de Granollers

Millor Mona d’una figura de xocolata:

🍥 Pastisseria Efímera Chocolates de Sant Cugat
🍥 Pastisseria Bonastre de Barcelona
🍥 Forn i Pastisseria Catot, de Monistrol de Calders

A Catalunya tenim molt arrelada la tradició de la Mona de Pasqua, on el padrí li regala el pastís al seu fillol el Diumenge de Pasqua per menjar-la en família el Dilluns de Pasqua. La mona tradicional era i encara es continua fent, un pastís amb tants ous durs com anys tenia el fillol. Amb el pas dels anys aquesta elaboració s’ha anat ampliant a altres tipus de pastissos com els elaborats amb mantega o melmelades o les populars figures de xocolata.

La xocolata va entrar al món de les mones de la mà del pastisser Lluís Santapau de Barcelona, quan per allà als anys trenta del segle passat va introduir figures de xocolate en les seves mones. Des de llavors ens trobem mones de xocolata temàtiques amb els personatges més populars de cada any.

També us pot interessar:

La tradició de la Mona i els Ous de Pasqua – Per què es diu Mona?

La Mona de Pasqua de M’agrada Catalunya – Recepta

Tags: concurs, Mona de Pasqua

Notícies semblants: