Prohibit fumar a totes les platges de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit prohibir fumar a totes les platges de la ciutat. L’any passat ja es va fer una prova pilot en quatre platges, Sant Miquel,  Somorrostro, la Nova Icària i la Nova Mar Bella. Aquesta mesura no serà tan sols per la temporada d’estiu, sinó que s’implementarà durant  tot l’any.

Es farà en dues fases, des d’ara fins a finals de juny es farà una campanya informativa on no es posaran sancions, a partir del juliol es començarà a imposar multes que seran de 30 euros, com quan es fuma a les proximitats d’una escola. Aquesta nova normativa que afectarà a les 10 platges que té el litoral barceloní, pretén crear un entorn més saludable i reduir els residus de burilles que contaminen la sorra i l’aigua del mar.

Aquesta decisió del consistori d’Ada Colau, té l’empara legal de la nova llei estatal sobre residus i sòls contaminants per a una economia circular, que va quedar aprovada el passat mes de març a través de la qual es permet als ajuntaments establir una regulació sobre el tabac a les platges.

No és el primer ajuntament que prohibeix fumar a les seves platges, l’any passat ja ho van fer quatre municipis de Catalunya, l’Escala, Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar i el Masnou. Les burilles de les cigarretes desprenen productes molt contaminants dipositats en els filtres que triguen més de deu anys a degradar-se.

El consum de tabac és un problema ambiental, cada any uns cinc bilions de burilles acaben al medi marí, on alliberen contaminants metàl·lics que provoquen alteracions en els sistemes dels diferents organismes marins que a causa de la seva ingesta, acaben en l’ésser humà.

Les platges afectades són: Sant Sebastià, Sant Miquel, Barceloneta, Somorrostro, Nova Icària, Bogatell, la Mar Bella, la Nova Mar Bella, Llevant i Banys del Fòrum.

Notícies relacionades:

Prohibit fumar a quatre platges de Barcelona (27.05.2021)

221.000 Burilles de Cigarretes recollides a la Platja de la Barceloneta (11.07.2019)

Tags: Barcelona, Prohibit fumar

Notícies semblants: