Ingredients:
- Un lluç tallat a rodanxes o a lloms
- Un porro
- Una ceba
- Dos grans d’all
- 150 grams de pèsols
- Un got de vi blanc
- Julivert
- Farina
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
◼ Amb la cua i el cap del lluç fem una mica de brou. En una olla no molt gran posem aigua amb una mica de sal, un porro, unes fulles de julivert i el peix. Deixem que bulli uns 20 minuts i reservarem el caldo.
◼ En una paella fem un sofregit amb la ceba i els alls i salpebrem. Quan la ceba comenci a enrossir-se afegim el got de vi blanc i deixem que es vagi fent a foc lent. Un cop la ceba estigui feta afegim els pèsols que poden ser frescos, si és el temps, o bé congelats, un got gran del brou de peix i deixem coure uns 7 o 8 minuts.
◼ Ho passem per la batedora fins que ens quedi com una crema, si cal afegir una mica més de brou i l’aboquem a una cassola. Perquè ens quedi més fina, la passem per un colador xinès.
◼ Salpebrem i enfarinem el lluç i el fregim amb una paella amb una mica d’oli. Un cop fregit l’afegim a la cassola on tenim la salsa de pèsols, rectifiquem de sal i deixem que vagi fent xup-xup uns minuts i ja està a punt per servir. Reservar uns pèsols per afegir-los per damunt.