L’incendi de Corbera d’Ebre deixa al descobert ossos que podrien ser de combatents a la Batalla de l’Ebre.

Corbera d’Ebre

L’incendi que va cremar unes 400 hectàrees a mitjans del mes de juny a Corbera d’Ebre a la Terra Alta, ha deixat al descobert un centenar d’ossos humans que podrien ser de combatents morts durant la Batalla de l’Ebre en el transcurs de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939).

Segons dades oferides per la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, hi ha més de 20 punts on s’han trobat restes humanes. La consellera va apuntar que la zona on s’han descobert va ser “la primera línia del front durant la Batalla de l’Ebre i aquestes restes ens parlen d’aquells fets tan tristos d’aquells combatents, molts d’ells joves, que van perdre la vida en aquesta zona”.

Ara aquestes restes estan en mans de la direcció general de Memòria Democràtica que s’encarregarà de custodiar-los i fer prospeccions en la zona. Durant l’incendi també es van sentir esclatar algunes granades o bombes de la Guerra Civil. En el lloc on ara s’han trobat aquestes restes que estaven amagades per la vegetació, ja s’havien fet altres troballes gràcies al Pla de Foses, des del 2009 s’han localitzat 115 restes humanes de morts durant el període de la Guerra Civil.

En la visita de la consellera a Corbera d’Ebre, els periodistes li van preguntar pel monument franquista de Tortosa, la consellera lamenta que s’estigui endarrerint tant el seu enderrocament, però no es pot fer fins que no es resolguin els litigis que estan oberts. Ho qualifica de retard “injustificable”.

També us pot interessar:

El Poble Vell de Corbera d’Ebre destruït durant la Batalla de l’Ebre serà rehabilitat (10/03/2021)

Un jutge de Tarragona obliga a aturar les obres de retirada del monument franquista de Tortosa (01/07/2021)

Tags: Corbera d'Ebre, Guerra Civil

Notícies semblants: