Ingredients:
- 500 grams d’arròs bomba
- 150 grams de bacallà esqueixat
- Una coliflor petita
- 80 grams de xampinyons
- Una ceba
- Dos pebrots verds
- 1/2 pebrot vermell
- 2 tomàquets madurs
- Tres grans d’all
- Safrà
- Un litre de brou de verdures
- Sal, pebre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Primer de tot posem el bacallà esqueixat en remull durant una hora aproximadament, si està molt salat, canviar l’aigua una o dues vegades.
En una paella amb una mica d’oli posem l’any trinxat ben petit, quan comenci a enrossir-se afegim els xampinyons tallats a làmines fines. Quan hagin tret tota l’aigua afegim la ceba i quan aquesta vagi agafant color, el pebrot vermell i el verd i deixem que es vagi fent el sofregit a foc lent.
Incorporem la coliflor tallada a rams no gaire grans, afegim una mica de pebre i la meitat del bacallà esqueixat. Remenem perquè s’integrin tots els sabors, posem uns fils de safrà i el tomàquet ratllat. Deixem coure uns 10 minuts a foc lent.
Incorporem l’arròs i el brou de verdures ben calent. Deixem fer entre 15 i 18 minuts, cinc minuts abans d’acabar, afegim la resta del bacallà tallat a trossets. Comprovem el punt de sal i si cal afegir una mica, però com el bacallà és salat, potser no farà falta gaire. Un cop tancat el foc, deixar reposar cinc minuts.