Un altre poble català renuncia a ser un dels pobles més bonics d’Espanya


Encara no fa un mes que Siurana va renunciar a entrar a formar part dels pobles més bonics d’Espanya que li havia ofert l’Associació “Los Pueblos Mas Bonitos de España i ara ho fa un altre poble català pel mateix motiu, evitar la massificació que pateixen durant els caps de setmana i períodes de vacances.

El poble que no vol rebre aquesta distinció és Rupit, un petit poble d’Osona de 300 habitants que cada any rep la visita de 150.000 turistes que volen gaudir del seu entorn. En paraules del seu alcalde Albert Marcé, no és que rebutgin els visitants, però en aquests darrers anys han estat treballant de valent per evitar la massificació i que la gent que arribi al poble pugui gaudir amb tranquil·litat de la visita. “Ens fa por la repercussió que pugui tenir. No és que no vulguem turistes, de fet, vivim del turisme. Però hem de ser conscients de les nostres limitacions.”, diu Marcé.

Al que no han renunciat és a participar en el concurs del “Millor poble turístic del món” que impulsa l’Organització Mundial del Turisme, que valora la sostenibilitat i l’encant dels municipis rurals, ja que segons l’alcalde darrerament han fet millores al poble en aquest sentit, com, regular el trànsit de vehicles dins el municipi i fer-ho accessible a persones amb discapacitat.

Com Siurana, Rupit creu que rebre aquesta distinció significaria atraure més gent a un poble que en determinades dates ja està prou massificat, és per això que tots dos renuncien a formar part de la llista dels pobles més bonics d’Espanya on ja tenim dos pobles catalans, Bagergue a la Vall d’Aran i Beget al Ripollès. Malgrat la renúncia, sens dubte tots dos són pobles amb encant i dels més bonics de Catalunya.

Notícies relacionades:

Un poble de Catalunya opta a ser proclamat com el millor poble turístic i sostenible del món (14/07/2022)

Siurana renuncia a ser un dels pobles amb més encant d’Espanya (14/10/2022)

Tags: Pobles amb encant, Rupit, Siurana

Notícies semblants: