Pifiada monumental de Renfe, fabriquen trens nous que no poden entrar als túnels per ser massa amples.


De Renfe ja estem acostumats als retards i el poc manteniment de la xarxa ferroviària en algunes zones d’Espanya, però una pifiada com la que s’ha donat ara amb els 31 trens que s’havien d’entregar a les comunitats de Cantàbria i Astúries, és difícil de creure. Segons publica ‘La Voz de Asturias‘, Cantàbria ha preguntat al Ministeri de Transports per l’endarreriment en els 21 nous trens que els hi havien d’enviar per renovar la flota de rodalies que fa més de 40 anys que estan circulant i sovint tenen avaries.

Doncs resulta que l’endarreriment és a causa d’una errada, els trens que havien d’entregar a Astúries i Cantàbria són massa amples i no passen pels túnels. Segons publica ‘El Diario Montañés‘ de Cantàbria, Renfe va donar equivocades les dades de gàlib a l’empresa constructora dels trens quan es va signar el contracte l’any 2020. Les dades que van donar són les mesures estàndard actuals, però el que no van tenir en compte és que a Cantàbria encara hi ha túnels molt més estrets construïts en el segle XIX. Amb aquesta pifiada que ha indignat al president de Cantàbria, l’entrega dels nous combois per part de l’Estat es pot endarrerir entre dos i tres anys, segons va informar la secretaria d’Estat de Transports, Isabel Pardo.

I com sovint passa darrerament, tot el que passa a Espanya la culpa la té Catalunya. El portaveu de CsFélix Álvarez, diu que la culpa és perquè “els trens que estaven en millor estat els van enviar a Catalunya per tenir contents als seus socis independentistes”. També la presidenta del PP càntabre, María José Sáenz de Buruaga, va dir: “Tres anys esperant 21 trens que ens van treure per enviar a Catalunya…”.

El govern ha admès l’errada i el president de Cantàbria, Miguel Angel Revilla demana la destitució dels responsables de la pífia.

Tags: Renfe

Notícies semblants: