Una infermera andalusa que treballa a Catalunya es queixa a les xarxes que l’obliguin a estudiar català i el vídeo es fa viral.


Una infermera o auxiliar d’infermeria de Cadis grava un vídeo i el penja a TikTok queixant-se que per presentar-se a les oposicions a Catalunya li demanin el nivell C-1 de català. Deixant de banda que el vídeo el graven en hores de feina a l’hospital Vall d’Hebron i aquest podria ser un motiu de sanció, a més de no dur mascareta quan en els centres mèdics és obligatòria, caldria que algú li expliqués a aquesta noia que els pacients catalans tenim el dret a ser atesos en la nostra llengua, que, per cert, és llengua oficial a Catalunya, per tant, si vol treballar aquí és normal que li demanin que aprengui català.

En el vídeo està acompanyada de dues noies més, una de Granada i l’altre de Sant Sebastià. Ella que porta la veu cantant, diu “para sacarnos las putas oposiciones tenemos que sacarnos el puto C-1 de catalán. La noia de Sant Sebastià li diu que ella ja s’ha apuntat i diu en català “escolta, noia, que jo puc parlar català” i l’altre li contesta: “se va a sacar el C-1 de catalánmi madre“.

Segurament aquesta noia no tindria cap problema a aprendre francès, anglès, italià o qualsevol altra llengua si marxes a treballar fora d’Espanya, però tan bon punt ha d’aprendre català reacciona malament. Del vídeo que s’ha fet viral a les xarxes, a hores d’ara ja té més de 400.000 reproduccions, es desprèn una aroma d’odi a Catalunya i aquest és l’únic motiu de no voler enriquir els seus coneixements i el seu currículum amb una altra llengua.

També s’ha de dir que malgrat aquesta obligatorietat que s’indica per opositar a Catalunya, a la pràctica encara hi ha molts metges, infermers i resta de personal sanitari que ens parlen en castellà i fins i tot algun cop hi ha hagut problemes quan un pacient els hi demana que l’atenguin en català.

Moltes han estat les reaccions al vídeo tant a favor com en contra. Un usuari es pregunta com és que els catalans podem anar a treballar a qualsevol altra comunitat i no ens posen cap problema amb la llengua, en canvi, els que venen a Catalunya han de saber català. Sí que ens imposen una obligació, saber castellà, però afortunadament el 99% dels catalans dominem perfectament la llengua de Cervantes.

Per part de l’hospital i segons han avançat a RAC1, faran una investigació, ja que “no es pot tolerar que dins de les instal·lacions, en horari laboral i amb l’uniforme de la institució es facin vídeos que no tenen a veure amb activitat assistencial i que no representen l’hospital.”

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha anunciat en una piulada a Twitter que el departament obrirà un expedient per “arribar al fons de la qüestió” del que considera unes “declaracions intolerables en una servidora pública.”

Tags: català

Notícies semblants: