La infermera del Vall Hebron que no vol estudiar el “puto C-1 de català” es queda sense feina.


Ara fa un mes que es va fer viral el vídeo d’una infermera andalusa que treballava a l’Hospital Vall Hebron de Barcelona en el que es queixava que per opositar a una plaça d’infermeria a Catalunya havia de tenir el “puto C-1 de català”. El vídeo que va ser gravat durant les hores de feina al centre sanitari i sense la mascareta, que continua sent obligatòria en hospitals, va provocar milers de comentaris a les xarxes socials, comentaris tant a favor com en contra de les declaracions de la gaditana.

Arran del vídeo, l’hospital i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya van obrir expedient a la jove infermera, però ja que estava amb un contracte temporal que expira ara, han decidit no renovar-li. En el seu moment el conseller de Salut, Manuel Balcells, va afirmar que “declaracions com aquestes són intolerables en una servidora pública. Obrim un expedient. El sistema sanitari ha de garantir l’atenció en la llengua pròpia de Catalunya, en això treballem cada dia”.

Malgrat que ella va demanar disculpes per si havia ofès a algú, un mes després de la publicació del vídeo a TikTok, la infermera s’ha quedat sense feina. Tindrà dues solucions, o marxar a treballar a un altre lloc on no li demanin el “puto C1 de català”, ni el gallec ni l’euskera o fer-se el propòsit d’aprendre altres llengües. Malauradament, segur que si va a Anglaterra, França o Alemanya, no tindrà cap problema en estudiar anglès, francès o alemany.

Recordem el vídeo: 

Notícies relacionades: 

Una infermera andalusa que treballa a Catalunya es queixa a les xarxes que l’obliguin a estudiar català i el vídeo es fa viral. (02/03/2023)

Tags: català, infermera, Vall Hebron

Notícies semblants: