Els 10 pobles que opten a ser la Capital del Turisme Rural 2023. Un d’ells és català.


Com cada any el portal ‘Escapada Rural’, dedicat al turisme rural, elabora un rànquing dels millors pobles de l’Estat per fer aquest tipus de turisme. El poble guanyador ostentarà durant tot l’any el títol de ‘Capital del Turisme Rural’. L’any passat Esterri d’Àneu va ocupar la tercera posició d’aquest rànquing per darrere de Cazorla a Jaén i Chinchón a Madrid.

En l’edició d’enguany entre els 10 finalistes figura un altre poble català, es tracta de Cardona a la comarca del Bages de Barcelona. El pròxim 27 d’abril es triarà quin serà el poble guanyador d’aquesta setena edició. La plataforma organitzadora d’aquest concurs destaca de Cardona que “el municipi posseeix nombrosos llocs d’interès com el castell de Cardona, una fortalesa medieval mai vençuda situada a la part alta d’un pujol que domina la vall salina i la vall del riu Cardener”.

Per l’elaboració d’aquest rànquing es tenen en compte, a més de l’encant que pugui tenir cada un dels municipis de l’Estat espanyol que opten a ostentar aquest títol, la preparació pel que fa al turisme rural, que tinguin allotjaments adequats, una bona restauració que ofereixi gastronomia local, activitats per poder fer durant l’estança i com no que tingui un bonic nucli antic per descobrir la seva història. Sens dubte Cardona està ple d’història amb el seu castell considerat com una de les fortaleses medievals més importants de Catalunya i l’última resistent en la guerra de Successió del 1714. Un altre atractiu de la zona són les mines de sal.

Els 10 finalistes a ‘Capital de Turisme Rural 2023’

🏘️  Bocairent – València
🏘️  Campo Lameiro – Pontevedra
🏘️  Cardona -Barcelona
🏘️  Colmenar de Oreja – Madrid
🏘️  Elche de la Sierra – Albacete
🏘️  Nalda – La Rioja
🏘️  Ricote – Múrcia
🏘️  Segura de León – Badajoz
🏘️  Zerain – Guipúscoa.

Fins al 24 d’abril hi ha temps per votar. Podeu fer-ho 👉  aquí. Entre totes les persones que participin se sortejarà una escapada rural per a dues persones a un dels pobles finalistes.

També us pot interessar 👇

1.000 anys d’història de la Col·legiata del Castell de Cardona.

La Sal de les mines de Cardona arribarà a les nostres taules aquest hivern (notícia del 10.06.2021)

Tags: Cardona, Millor poble turisme rural

Notícies semblants: