ACTUALITAT

La Maternitat d’Elna necessita la col·laboració ciutadana per fer front a les obres que l’han obligat a tancar.


A finals del passat mes d’abril, la Maternitat d’Elna es va veure obligada a tancar, per haver detectat unes esquerdes en l’edifici que representaven un perill pels visitants que cada dia visiten aquest recinte fundat per Elisabeth Eidenbenz l’any 1939, per acollir a dones a punt de donar a llum, rescatades de diversos camps de concentració del sud de França, moltes d’elles refugiades a causa de la Guerra Civil Espanyola.

Ara l’alcalde d’Elna, Nicolas Garcia, anuncia que ja s’estan efectuant les obres per tal de poder reobrir una part de l’edifici cap al 10 de juny, amb una exposició al jardí. També es podrà entrar en grups reduïts a les sales de projecció de la planta baixa i a la botiga. L’Ajuntament d’Elna està en contacte amb la Generalitat i altres institucions catalanes per demanar si poden col·laborar econòmicament, però també fa una crida a la ciutadania, tant de la Catalunya Nord, com la nostra, per tal de no perdre un lloc de memòria històrica que cada any acull 40.000 visitants, molts de la Catalunya Sud. “Hem de mantenir aquesta història viva, per acollir joves, estudiants i escolars”, diu Garcia.

S’estima que el cost de les obres de reparació sigui de 870.000 euros, França pagarà la meitat, però necessiten aproximadament uns 435.000 euros de donacions que es poden fer a través:

– Efectiu en el mateix recinte de la Maternitat o urnes dipositades en diversos monuments.
– Xec bancari amb la referència Régie de recette de la Maternité Suisse enviat a Mairie d’Elne, 14 Boulevard Voltaire, B.P. 11.
– Elne cedex.
– Transferència bancària al compte FR38 3000 1006 31C6 6300 0000 077.

Notícies relacionades:

Tanquen temporalment la Maternitat d’Elna per haver detectat esquerdes importants a l’edifici. (28.04.2023)

Tags: Maternitat Elna

Notícies semblants: