CUINA

Recepta de cuina – Com es fa: Sopa de Bolets.


Ingredients:

 •  3 litres de brou de gallina o pollastre
 •  2 cebes mitjanes
 •  4 tomàquets madurs
 •  200 grams de cama-secs
 •  100 grams de rossinyols
 •  50 grams de xampinyons
 •  6 alls tendres
 •  2 grans d’all
 •  20 grams d’ametlles torrades
 •  1 llesca de pa torrat per persona
 •  Uns brins de safrà
 •  Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Primer de tot tallem els peus dels bolets i els rentem perquè no quedi gens de terra enganxada. Tallem els rossinyols i els xampinyons en trossos no massa petits, els cama-secs no cal tallar-los, ja que són més petits.

En una paella amb una mica d’oli, saltem els bolets a foc lent, perquè vagin perdent l’aigua, quan estiguin fets els escorrem i reservem. En la mateixa paella fem un sofregit amb la ceba picada molt fina i els alls tendres a trossos petits.

Quan la ceba i els alls estiguin enrossits, afegim els tomàquets picats petits o ratllats i deixem sofregir uns 10 minuts a foc lent. Afegim els bolets, salpebrem, ho passem tot a una olla on tindrem el brou i ho deixem fer uns 15 minuts més.

Mentre bull, farem una picada amb els 2 grans d’all, el safrà, les ametlles i unes cullerades de brou. Uns 3 o 4 minuts abans d’acabar la cocció afegim la picada i rectifiquem de sal. Servir en un plat fondo amb una llesca de pa torrat i la sopa al damunt.

Tags: Cuina, Sopa de bolets

Notícies semblants: