POBLES

Els cinc pobles més bonics d’Espanya segons National Geographic, tres són dels Països Catalans.

Peníscola

Segons la revista National Geographic el poble més bonic d’Espanya per a visitar aquesta Setmana Santa és Peníscola a Castelló, el que defineixen com “un dels llocs més meravellosos i fotogènics, des de les seves platges urbanes fins al seu impressionant castell” des d’on hi ha unes espectaculars vistes.

Peníscola està al nord de la província de Castelló al País Valencià a tan sols 28 km de Catalunya. El monument més emblemàtic de Peníscola és el seu castell, conegut com el Castell del Papa Luna, construït en el segle XIII pels Templers sobre les restes d’una antiga fortalesa romana. Benet XIII d’Avinyó, el Papa Luna es va traslladar al Castell de Peníscola l’any 1411, convertint-lo en palau i biblioteca pontifícia.

En ell s’han rodat moltes pel·lícules, entre elles “El Cid” protagonitzada per Charlton Heston i Sophia Loren, Calabuch, París – Tombuctú, Joc de Trons o la sèrieChiringuito de Pepe“. També cal destacar les seves platges de sorra daurada i aigües cristal·lines.

Altea

Els altres dos pobles dels Països Catalans que entren en aquesta llista són Altea a Alacant i Horta de Sant Joan a Tarragona. Altea situat a la Costa Blanca a tan sols 10 quilòmetres de Benidorm, és un destí encantador que combina la bellesa natural de la costa mediterrània amb l’encant d’un poble tradicional. Una de les zones més atractives és el seu nucli antic, amb els seus carrers estrets empedrats i les cases blanques amb detalls en tons pastel. Destaca dalt del turó l’església de la Mare de Déu del Consol amb la seva cúpula blava amb decoració blanca, des d’on tenim unes vistes espectaculars de la ciutat.

Horta de Sant Joan

El tercer és Horta de Sant Joan a Tarragona, a l’interior de la comarca de la Terra Alta, en una zona muntanyosa a prop del límit amb la província de Terol. Horta de Sant Joan té una llarga història que es remunta a l’època ibèrica i romana i durant l’edat mitjana va ser un important centre agrícola i comercial.

Al llarg de la història ha estat un indret important per molts artistes, com Pablo Picasso que l’estiu de 1898 va anar a recuperar-se d’una escarlatina, convidat pel seu amic Manuel Pallarés, al que va conèixer a l’Escola d’Art de Barcelona i es va quedar fins al febrer del 1899. L’any 1909 va tornar amb la seva parella Fernande Olivier i allà van passar la primavera i part de l’estiu. Actualment, hi ha un centre dedicat al pintor malagueny. El seu centre històric està declarat com a Bé Cultural d’Interés Nacional en la categoria de Conjunt Històric, atorgat per la Generalitat de Cat.

Els cinc pobles més bonics d’Espanya segons National Geographic

  1. Peníscola (Castelló)
  2. Pedraza (Segovia)
  3.  Altea (Alacant)
  4. Haría (Lanzarote)
  5. Horta de Sant Joan (Tarragona).
Tags: National Geographic, Pobles bonics

Notícies semblants: