CUINA

Recepta de cuina – Coca tradicional de Sant Joan

Ingredients:

  • 1/2 kg de farina de força
  • 70 g de sucre
  • 3 g de sal
  • 20 g de llevat de forner
  • 150 g de llet
  • 2 ous
  • Raspadura d’una llimona
  • Raspadura d’una taronja
  • 25 g de licor d’anís
  • 25 g d’aigua de tarongina
  • 1 g de canyella en pols
  • 75 g de mantega
  • Cireres confitades
  • Taronja confitada
  • Meló confitat
  • 50 g de pinyons
  • Sucre per espolsar pel damunt.

Preparació:

En un bol gran barregem la farina, el sucre i la sal i incorporem la llet a temperatura ambient amb el llevat prèviament dissolt. Anem treballant la massa, afegim els ous d’un a un i continuem remenant. Si tenim un robot fem el mateix procediment i que vagi treballant la massa ell.

Afegim les raspadures de la llimona i la taronja, els aromes i l’anís. Al final incorporem la mantega a trossos a temperatura ambient i continuem treballant fins que la massa es desenganxi del bol. Deixem reposar la massa, tapada amb paper film perquè fermenti, ho fem a temperatura ambient fins que dobli el seu volum.

Untem amb una mica d’oli la superfície de treball i estirem la massa amb un corró per donar-li la forma rectangular de la coca. Col·loquem pel damunt les fruites confitades, pintem la coca amb ou barrejat amb una mica d’aigua, posem els pinyons i espolsem una mica de sucre.

Deixem reposar perquè faci la segona fermentació, a temperatura ambient entre una hora i hora i mitja. Coure al forn, prèviament escalfat a 180°, entre 30 i 35 minuts, fins que estigui daurada.

Tags: Coca Sant Joan, Recepta

Notícies semblants: