Ingredients:
- Un conill tallat trossos mitjans
- 1 Kg. de cargols
- 2 cebes
- Un pebrot verd
- Un pebrot vermell
- 4 tomàquets madurs
- 2 dents d’all
- Farina
- 2 carquinyolis
- 15 grams d’ametlles torrades
- Julivert
- Un got de vi blanc
- Herbes aromàtiques (llorer, orenga, canyella, farigola), podeu fer servir un manat
- 1/2 litre de brou de carn
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Rentar bé els cargols, vàries vegades i poseu-los en aigua tèbia amb les herbes i els alls, i quan ja hagin sortit, poseu-hi la sal.
Escalfeu una mica d’oli en una cassola, i enrossiu-hi els trossos de conill salpebrats.
Poseu-hi després la ceba picada, el pebrot tallat ben menut, els alls sense pelar, les herbes i el fetge.
Quan tot això estigui cuit, traieu els alls i el fetge, i reserveu-los per a la picada.
Afegiu el tomàquet al sofregit, deixeu-ho coure una mica, i quan estigui fet, tireu-hi el conill.
Mulleu-ho amb el vi blanc, i deixeu que redueixi.
A continuació, poseu-hi els cargols, cobriu-ho amb el brou i deixeu-ho coure durant 15 minuts.
Mentrestant, feu una picada amb els alls, el fetge sense nervis, les ametlles, 2 alls crus, les ametlles, els carquinyolis i una mica de julivert.
Afegir una copa de conyac a la picada i incorporar-la a la cassola. Deixeu coure 15 minuts més, fins que el conill estigui tendre.