Espaguetis amb cloïsses
Ingredients:
- 1/2 Kg. de cloïsses
- 250 grs. d’espaguetis
- Un got petit de vi blanc
- Un tomàquet madur gran
- Dos grans d’all
- Un bitxo (caiena)
- Una fulla de llorer
- Julivert
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Deixar les cloïsses en remull amb aigua amb sal una hora com a mínim.
En una paella posem una mica d’oli i quan sigui calent, posem les cloïsses i el got de vi. Les tapem i esperem que es vagin obrint. Apartar-les d’una en una a mesura que es vagin obrint. Si queda alguna sense obrir, llençar-la, ja que pot estar en mal estat. Colar el vi i l’aigua que han deixat anar i reservar-lo.
Posem una olla amb aigua al foc. Quan bulli afegim dues cullerades petites de sal, un full de llorer i els espaguetis i deixem el temps recomanat per la marca. Normalment, 6 o 7 minuts.
Per fer la salsa, pelem el tomàquet, li traiem les llavors i el tallem a trossos petits i el reservem. En una paella amb una mica d’oli fregim els alls i el bitxo, tot picat ben petit, deixem fer a foc lent fins que agafi color, però sense cremar-se. Afegim el tomàquet, una mica de sal i deixem coure a foc lent uns 5 minuts.
Afegim les cloïsses amb el caldo i deixar uns dos minuts, rectificar de sal i afegir una mica de pebre negre.
Escórrer la pasta i afegir-la a la paella. Pujar el foc i deixar un parell de minuts perquè la salsa quedi ben integrada amb els espaguetis.