Ingredients:
- Un quilo i mig de carabassons
- Dues pastanagues
- Un porro
- Dos grans d’all
- Quatre formatgets
- Menta
- Gingebre fresc
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Rentem, pelem i tallem a trossos petits totes les verdures.
En una olla amb dos litres d’aigua i una mica de sal, posem les verdures i les deixem que vagin bullint una 1/2 hora.
Traspassem les verdures amb una mica d’aigua al got de la batedora i ho batem fins que ens quedi una crema. Si veiem que ens queda molt espessa, anem afegint una mica de l’aigua de la cocció.
Traspassem la crema a l’olla, salpebrem i tornem a posar al foc, quan arrenqui el bull, baixem una mica el foc i afegim els formatgets, remenem perquè es vagin desfent. Perquè no quedin grumolls sempre podem tornar a passar la batedora.
Perquè tingui un gust més refrescant, sempre podem ratllar una mica de gingebre fresc pel damunt o afegir unes branquetes de menta ben picades. A l’hora de servir posem un rajolí d’oli per sobre.
I si voleu, també la podem acompanyar d’uns cruixents de pernil i formatge que tirarem en forma d’encenalls pel damunt. Aquí teniu com es fan: Recepta de Cuina, Com es fa – Cruixents de pernil i formatge.