Moren tres alpinistes catalans i un peruà als Andes.


2
219 shares, 2 points

Tres excursionistes catalans i el seu guia peruà han perdut la vida quan baixaven de fer el pic Nevado Mateo de 5.000 metres d’altitud als Andes peruans, a conseqüència d’una allau.

Dos d’ells eren de Sant Cugat i l’altre de Cerdanyola, tots de 26 anys. El guia peruà de 39 anys va sobreviure a l’allau però va morir poc després. Un altre del grup va sobreviure i és el que va donar l’alerta a les autoritats, que van posar en marxa les feines de rescat dels cossos dels muntanyers.

El supervivent va ser evacuat i ingressat en un hospital de Carhuaz a conseqüència de les ferides sofertes en l’accident.

L’Associació de Guies de Muntanya del Perú, apunta la causa de l’accident als canvis que estan sofrint les glaceres per culpa del canvi climàtic. Abans era més segur fer aquestes escalades, però darrerament, moltes vegades, es veuen sorpresos per aquest tipus de fenòmens.

Des de M’agrada Catalunya volem expressar el nostre més sentit condol a les famílies de les víctimes i desitgem la ràpida recuperació de l’altre alpinista ferit.


T'agrada? Compartiex-ho!

2
219 shares, 2 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
1
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
1
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
7
m'entristeix
M'interesa M'interesa
2
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.