Més de 300 Micropobles de Catalunya busquen nous habitants.


-2
12 shares, -2 points

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha través d’un equip d’investigació i amb la col·laboració de l’Associació de Micropobles de Catalunya, ha creat una plataforma informàtica per donar a conèixer les característiques i serveis disponibles dels quals disposen els 336 micropobles de Catalunya que tenen menys de 500 habitants.

Amb aquesta plataforma el què es pretén donar informació a les persones interessades a anar a viure en aquests municipis i així evitat la seva despoblació, al mateix temps que serveix d’eina per l’administració del mateix municipi.

Aquests 336 micropobles representen un 35% del total de municipis que té Catalunya, però en ells tan sols viu un 2% de la població, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística de l’any 2016.

La plataforma anomenada Sistema d’Informació Geogràfica per a uns Micropobles Actius i Sostenibles, és de lliure accés i en ella podrem trobar com són aquests pobles, els recursos que tenen i quins serveis ofereixen.

El fet d’establir-se en un micropoble no és una cosa fàcil i molts cops acaba en fracàs per manca d’informació, com quins serveis té, quina oferta de feina poden trobar, mitjans de transport, etc. Disposar de tota aquesta informació pot ajudar a les persones o famílies a fer un pas tan important en la seva vida.

Actualment la plataforma tècnicament ja està creada i en ella han col·laborat el 20% dels micropobles del nostre país, de 25 comarques diferents, però ara l’equip està treballant per implicar més municipis que vulguin participar en el projecte.

Aquest projecte forma part d’un altre, l’anomenat “Hamlets. Immigració i desenvolupament sostenible als Micropobles” que impulsa La Caixa amb col·laboració de l’Associació d’Universitats Públiques de Catalunya (ACUP) i que el seu principal objectiu és demostrar que la immigració internacional i interna pot contribuir favorablement a desenvolupament de molts micropobles.

PROJECTE HAMLETS UAB atlantis.uab.cat/hamlet

 


T'agrada? Compartiex-ho!

-2
12 shares, -2 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
21
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
4
Em diverteix
M'agrada M'agrada
19
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
3
m'entristeix
M'interesa M'interesa
54
M'interesa
Em fascina Em fascina
12
Em fascina

27 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

  1. No hauríeu de publicar articles amb faltes de gramàtica.
    No ho he repassat a fons, perquè tampoc sóc un expert, però hi trobo a faltar pronoms febles.

    Gràcies!

  2. Viure en un poble te Pros I Contres com tot. Pero ben segur que no es necessita ni de bon tros el que es necessita a Ciutat. Lloguer mes assequi ble, cost de la vida millor, un hortet, ajut mutu entre veins, impostos mas baixe etc etc. A ciutat gairebe cal pagar per respirar.

  3. Me encantaría poder ser residente junto con mi esposo de cualquiera de esos pueblos . Mis tres hijos y mis cuatro nietos viven allí. En Montmelo y en Las franqueses del Valles. Espero con ansias su respuesta