Més de 300 Micropobles de Catalunya busquen nous habitants.


2
62 shares, 2 points

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha través d’un equip d’investigació i amb la col·laboració de l’Associació de Micropobles de Catalunya, ha creat una plataforma informàtica per donar a conèixer les característiques i serveis disponibles dels quals disposen alguns dels micropobles de Catalunya que tenen menys de 500 habitants.

Amb aquesta plataforma el què es pretén donar informació a les persones interessades a anar a viure en aquests municipis i així evitat la seva despoblació, al mateix temps que serveix d’eina per l’administració del mateix municipi.

En el mapa dels micropobles trobarem els serveis dels quals disposa o manca cada poble, per exemple quan busquem el petit poblet de Campelles al Ripollès, entre altres serveis, ens diu que té CAP, però no té escola ni caixer automàtic.

Campelles

Catalunya té 336 micropobles representen un 35% del total de municipis que té Catalunya, però en ells tan sols viu un 2% de la població, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística de l’any 2016.

La plataforma anomenada Sistema d’Informació Geogràfica per a uns Micropobles Actius i Sostenibles, és de lliure accés i en ella podrem trobar com són aquests pobles, els recursos que tenen i quins serveis ofereixen.

El fet d’establir-se en un micropoble no és una cosa fàcil i molts cops acaba en fracàs per manca d’informació, com quins serveis té, quina oferta de feina poden trobar, mitjans de transport, etc. Disposar de tota aquesta informació pot ajudar a les persones o famílies a fer un pas tan important en la seva vida.

Llardecans

En el cas de Llardecans al Segrià, el mapa ens indica que sí que disposa d’escola i llar d’infants, però no té biblioteca ni piscina pública. A Llardecans hi ha una de la Farmàcia més antiga de Catalunya que s’ha conservat tal com funcionava, in situ, ja que la de Llívia va patir un trasllat de local.

Actualment la plataforma tècnicament ja està creada i en ella han col·laborat el 20% dels micropobles del nostre país, de 25 comarques diferents, però ara l’equip està treballant per implicar més municipis que vulguin participar en el projecte.

Aquest projecte forma part d’un altre, l’anomenatHamlets. Immigració i desenvolupament sostenible als Micropobles” que impulsa La Caixa amb col·laboració de l’Associació d’Universitats Públiques de Catalunya (ACUP) i que el seu principal objectiu és demostrar que la immigració internacional i interna pot contribuir favorablement a desenvolupament de molts micropobles.

Mapa amb informació dels micropobles de Catalunya

 


T'agrada? Compartiex-ho!

2
62 shares, 2 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
71
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
9
Em diverteix
M'agrada M'agrada
55
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
10
m'entristeix
M'interesa M'interesa
194
M'interesa
Em fascina Em fascina
28
Em fascina

154 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

 1. No hauríeu de publicar articles amb faltes de gramàtica.
  No ho he repassat a fons, perquè tampoc sóc un expert, però hi trobo a faltar pronoms febles.

  Gràcies!

 2. Viure en un poble te Pros I Contres com tot. Pero ben segur que no es necessita ni de bon tros el que es necessita a Ciutat. Lloguer mes assequi ble, cost de la vida millor, un hortet, ajut mutu entre veins, impostos mas baixe etc etc. A ciutat gairebe cal pagar per respirar.

 3. Me encantaría poder ser residente junto con mi esposo de cualquiera de esos pueblos . Mis tres hijos y mis cuatro nietos viven allí. En Montmelo y en Las franqueses del Valles. Espero con ansias su respuesta

 4. L’he consultat i no ho trobo útil, hi ha i formació estadística, però, al menys desde el mobil, per exemple del Montseny, no et facilita el nivell d’atur, la pàgina es queda en blanc. No cambia l’idioma. La informació no és fàcil de trobar, la navegació és feixuga.
  I la informació útil: allotjament i feina, per a poder-hi traslladar-se és nula o no es troba.
  Espero que puguin modificar-lo.

  Atentament,
  Ciutadana del Planeta Terra

  1. A més a més, quan selecciones el sobre per a enviar un e-mail-msm, els combos on es soposa que hem d’escriure les dades, es queda en blanc, ni tant sols hi apareix el cursor quan comences a escriure, no funciona.

   1. hola montse jo estic interesat en repoblar un poble petit,anarme a viure si vols podem parla aqui hi ha el meu correo si me escrius et pasare el meu movil whatsap i tu si vols em passats el teu tambe salutacions i salut fins aviat

 5. Vivi en santa coloma de queralt cuatro años con mi familia termine la eso y termine un curso de venta y atención al publico

 6. Hola!
  Valdría més informació.
  És demanen requisits? Et faciliten o et donen feina?
  Quins són els preus del lloguer mes6o menys?
  Moltes gràcies

 7. Me agradaría repoblar un pueblo para hacerlo super gay paradise , donde solos los gays puedan repoblar el sitio y plantar zanahorias y patatas sean sanos , y donde no se pueda escuchar ni escribir el catalán solo castellano porque ya jode que todo sea catalinizado hasta el inodoro , me agradaría que mi petición sea escuchada y leída atentamente para los que tenéis ojos , se me olvidó algo más si tuviese hijos no queremos escuelas con doctrinas catalanas ya jode en la ciudad pero en un pueblo yo pongo mis reglas , bueno no quiero dar más lengua pero necesito que me ayudes a buscar ese pueblo maravilloso para afincarnos allí , otra cosita más odio no tener como vecinas a la de las gallinas violadas esa que ni entre en los pueblos sino nos morimos con sus comentarios sin fundamento , también me agradaría que no haya sedes del PP ,PSOE ni mierdas de políticas sobretodo , gracias por leerme .

  1. Somos una pareja de 50 años con ganas de salir de la ciudad. Somos catalanes de terrasa ya jubilados pero con ganas de hacer cosas

   1. hay diferentes grupos ,podemos ponernos en contacto .mi tf 685605545 y para todos los interesados hacemos reunion en un pueblo cerca de barcelona .queremos ir a un pueblo familias y solteros .estamos mirando un muy bueno ,
    suerte .

 8. Estaria molt bé que no es perdi els pobles de Catalunya per joves O per gent no tan joves que pot anar a viure aquest llocs i atendre un fluxe de gent que are no tenim

 9. Bones, també m’agradaria saber com ho he de fer per rebre més info o aplicar per moure’ns amb la meva família (3) a algun poblet.
  Algú ha rebut resposta o em pot dir on dirigir la consulta?

  1. Desearía me enviarán información sobre este proyecto, ya que estoy interesada en vivir en una casita de algunos de estas poblaciones. Muchas gracias

 10. Hola, bona nit. M’agradaria rebre informació, estic interesada en viure amb les meves filles en un poble petit. Moltes gràcies. Salud.

 11. Estoy interesado en encontrar un lugar en la montaña para vivir todo el año en el con mi pareja y nuestra perra canela somos agricultores ecológicos con ganas de aprender nuevas cosas un saludo afectuoso

 12. Estoy interesado en vivir en la montaña con mi pareja y mi perra canela somos agricultores ecológicos con ganas de aprender más cosas y poder vivir en un pueblo

 13. Estic interessada en anar a viure a alguns dels pobles del Baix Empordà, no obstant, els lloguers són molt cars. En quin sentit oferiu ajuda?

 14. Som una parella de 45 i 38 anys i ens agradaria viure entre Tarragona i Valls, però he vist que als micropobles d’aquesta zona no hi ha cap oferta d’habitatge de lloguer i els preus de venda son dessorbitats. Ja hem aconsseguit feina prop.

  1. Crec que el primer és saber si es venen o lloguen cases… Perquè ens interessen els serveis si l unic que es ven o lloga és per turisme? Els preus són desorbitats i sembla que tothom vol nous veïns i repoblar el seu poble però mai ningú vol vendre les seves propietats ni pactar preus… Abans cauen les cases que buscar un punt intermig. Al final només pot comprar qui ja té un gran capital… moltes cases buides, o que s obren 5dies l’any. L’accés a l’habitatge és clau per resoldre la despoblació

   1. Estic completament d’acord amb tu, pq jo estaria encantada d’anar a viure-hi encara que no tinguin tots els serveis, pero els preus estan desorbitats i al final acabes pagant menys a un poble gran o a la ciutat que ho tens tot.

 15. M’agradaria saber mes.
  Estaria disposada a fer un camvi I promoure activitat creativa, vull información.
  Moltes gracies.

 16. Pero ¿que os pensáis? … que os van a contestar a todas las preguntas que haceis … cuando incluso en esta pagina hay un mapa donde se indica cuales son esos micropueblos, un poco de cordura … tanto trabajo teneis que no podéis buscar mas información o llamar a esos ayuntamientos y a la generalitat (012) es que … això ja es massa.

 17. Estoy interesada podria mudarme inmediatamente, Con quien tendria que hablar? Mi numero de telefono es: 692720385, muchas gracias.

 18. Holaaaaaa
  Voldríem un poc més de información…. Vivim a Mallorca i volem tornar a Catalunya……si es possible tenir mes informació i condicions os hi agrairíem
  Gràcies

 19. bon dia!!!!
  voldria saber com puc rebre mes informació……ho trobo complicat i vull tenir mes informació….ens interessa molt .
  gracies!!!!

 20. M’agraderia rebre més informació. Som un grup de 15-20 joves amb un projecte d’economía i dinamització social amb l’objectiu de vida comunitaria autosostenible. Gràcies

 21. Hola soi madre soltera con un menor de 5 años y me gustaria irme de granollers xk me encanta la bida en pueblo solicito informacion xfabor. Gracias

 22. Hola, m’agradaria saber si aquesta idea, que em sembla marevellosa, es exlusivament per famílies o futures famílies. Un solter com jo pot accedir a un lloguer raonable en un poble petit Gràcies

 23. Som una pareja joves de 36 i 30 anys amb dues filles de 10 i 9 anys q volem surti de la ciutat i viure en un poble que donin casa y treball. Yo tinc ofici en la construcció faig tot tipus de treballs de reforma amb 18anys de experiència meu telèfon mòbil és 631025004 gràcies

 24. Som una pareja joves de 36 i 30 anys amb dues filles de 10 i 9 anys q volem surti de la ciutat i viure en un poble que donin casa y treball. Yo tinc ofici en la construcció faig tot tipus de treballs de reforma amb 18anys de experiència

 25. Som una pareja joves de 36 i 30 anys amb dues filles de 10 i 9 anys q volem surti de la ciutat i viure en un poble que donin casa y treball. O lloguer barats.Yo tinc ofici en la construcció faig tot tipus de treballs de reforma amb 18anys de experiència

 26. Bona tarda ens interessaria mes informació de micropobles del Pirineu de Lleida, ens agradaria molt viure per la zona de l’Urgell o la Cerdanya
  Esperem resposta, moltes gràcies

 27. Somos una pareja y nos gustaría vivir en uno de estos micropueblos en Catalunya más por tranquilidad
  Me gustaría recibir informacion

 28. estic interesat en anar a viure algun micropoble de catalunya.m’agradaria informacio per anar a llardecans i a campelles al ripolles.? fins molt aviat el mes aviat posible si us plou

 29. Estoy interesada , me gustaría tener más información , de este producto ,yo también tengo un proyecto que puede unirse a este ,sería un complemento, con muchas posibilidades.gracias

 30. Hola! Agriria mes informació sobre condicions i requisits si n’hi han. Som una familia molt jove amb 4 nenes de entre 11 i 1 anys. Gracies