Més de 300 Micropobles de Catalunya busquen nous habitants.


-2
21 shares, -2 points

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha través d’un equip d’investigació i amb la col·laboració de l’Associació de Micropobles de Catalunya, ha creat una plataforma informàtica per donar a conèixer les característiques i serveis disponibles dels quals disposen els 336 micropobles de Catalunya que tenen menys de 500 habitants.

Amb aquesta plataforma el què es pretén donar informació a les persones interessades a anar a viure en aquests municipis i així evitat la seva despoblació, al mateix temps que serveix d’eina per l’administració del mateix municipi.

Aquests 336 micropobles representen un 35% del total de municipis que té Catalunya, però en ells tan sols viu un 2% de la població, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística de l’any 2016.

La plataforma anomenada Sistema d’Informació Geogràfica per a uns Micropobles Actius i Sostenibles, és de lliure accés i en ella podrem trobar com són aquests pobles, els recursos que tenen i quins serveis ofereixen.

El fet d’establir-se en un micropoble no és una cosa fàcil i molts cops acaba en fracàs per manca d’informació, com quins serveis té, quina oferta de feina poden trobar, mitjans de transport, etc. Disposar de tota aquesta informació pot ajudar a les persones o famílies a fer un pas tan important en la seva vida.

Actualment la plataforma tècnicament ja està creada i en ella han col·laborat el 20% dels micropobles del nostre país, de 25 comarques diferents, però ara l’equip està treballant per implicar més municipis que vulguin participar en el projecte.

Aquest projecte forma part d’un altre, l’anomenat “Hamlets. Immigració i desenvolupament sostenible als Micropobles” que impulsa La Caixa amb col·laboració de l’Associació d’Universitats Públiques de Catalunya (ACUP) i que el seu principal objectiu és demostrar que la immigració internacional i interna pot contribuir favorablement a desenvolupament de molts micropobles.

PROJECTE HAMLETS UAB atlantis.uab.cat/hamlet

 


T'agrada? Compartiex-ho!

-2
21 shares, -2 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
34
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
4
Em diverteix
M'agrada M'agrada
36
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
4
m'entristeix
M'interesa M'interesa
82
M'interesa
Em fascina Em fascina
16
Em fascina

54 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

 1. No hauríeu de publicar articles amb faltes de gramàtica.
  No ho he repassat a fons, perquè tampoc sóc un expert, però hi trobo a faltar pronoms febles.

  Gràcies!

 2. Viure en un poble te Pros I Contres com tot. Pero ben segur que no es necessita ni de bon tros el que es necessita a Ciutat. Lloguer mes assequi ble, cost de la vida millor, un hortet, ajut mutu entre veins, impostos mas baixe etc etc. A ciutat gairebe cal pagar per respirar.

 3. Me encantaría poder ser residente junto con mi esposo de cualquiera de esos pueblos . Mis tres hijos y mis cuatro nietos viven allí. En Montmelo y en Las franqueses del Valles. Espero con ansias su respuesta

 4. L’he consultat i no ho trobo útil, hi ha i formació estadística, però, al menys desde el mobil, per exemple del Montseny, no et facilita el nivell d’atur, la pàgina es queda en blanc. No cambia l’idioma. La informació no és fàcil de trobar, la navegació és feixuga.
  I la informació útil: allotjament i feina, per a poder-hi traslladar-se és nula o no es troba.
  Espero que puguin modificar-lo.

  Atentament,
  Ciutadana del Planeta Terra

  1. A més a més, quan selecciones el sobre per a enviar un e-mail-msm, els combos on es soposa que hem d’escriure les dades, es queda en blanc, ni tant sols hi apareix el cursor quan comences a escriure, no funciona.

 5. Vivi en santa coloma de queralt cuatro años con mi familia termine la eso y termine un curso de venta y atención al publico

 6. Hola!
  Valdría més informació.
  És demanen requisits? Et faciliten o et donen feina?
  Quins són els preus del lloguer mes6o menys?
  Moltes gràcies

 7. Me agradaría repoblar un pueblo para hacerlo super gay paradise , donde solos los gays puedan repoblar el sitio y plantar zanahorias y patatas sean sanos , y donde no se pueda escuchar ni escribir el catalán solo castellano porque ya jode que todo sea catalinizado hasta el inodoro , me agradaría que mi petición sea escuchada y leída atentamente para los que tenéis ojos , se me olvidó algo más si tuviese hijos no queremos escuelas con doctrinas catalanas ya jode en la ciudad pero en un pueblo yo pongo mis reglas , bueno no quiero dar más lengua pero necesito que me ayudes a buscar ese pueblo maravilloso para afincarnos allí , otra cosita más odio no tener como vecinas a la de las gallinas violadas esa que ni entre en los pueblos sino nos morimos con sus comentarios sin fundamento , también me agradaría que no haya sedes del PP ,PSOE ni mierdas de políticas sobretodo , gracias por leerme .