Recepta de Cuina, Com es fa – Mar i Muntanya


 

Ingredients:

  • Un pollastre de pagès tallat a octaus
  • Vuit gambes vermelles
  • 1/2 Kg. de calamars petits.
  • Una ceba mitjana.
  • Dos tomàquets. (dues per persona)
  • Una copeta de brandi
  • Mig got de vi blanc
  • Sal, oli d’oliva verge extra, pebre negre

Per la picada:

  • Dues llesques de pa fregit
  • Tres dents d’all
  • Un grapat d’avellanes, d’ametlles i pinyons
  • Una mica de julivert
  • Una porció de xocolata negre-

Elaboració:

Primer de tot salpebrem les gambes i el pollastre.

En una cassola amb oli fregim les gambes i reservem.

En el mateix posem el pollastre i fregim fins que estigui daurat, el traiem i reservem.

A continuació i aprofitant l’oli fem un sofregit de ceba, tomàquet i deixem coure a foc lent uns 10 minuts.

Afegim els calamars i el vi blanc i deixem uns 10 minuts més.

Incorporem el pollastre i un raig de brandi, famblejem i deixem fent xup-xup uns 10 minuts més.

Fem la picada amb els alls, el pa fregit, el julivert, els fruits secs i la peça de xocolata, l’afegim al pollastre i deixem coure uns 5 minuts. Llavors posarem les gambes i movent la cassola, sense remenar ho deixarem 5 minuts més fins que ens quedi una salsa una mica espesa.