Ingredients:
- Un pollastre de pagès tallat a octaus
- Vuit gambes vermelles
- 1/2 Kg. de calamars petits.
- Una ceba mitjana.
- Dos tomàquets. (dues per persona)
- Una copeta de brandi
- Mig got de vi blanc
- Sal, oli d’oliva verge extra, pebre negre
Per la picada:
- Dues llesques de pa fregit
- Tres dents d’all
- Un grapat d’avellanes, d’ametlles i pinyons
- Una mica de julivert
- Una porció de xocolata negre-
Elaboració:
Primer de tot salpebrem les gambes i el pollastre.
En una cassola amb oli fregim les gambes i reservem.
En el mateix posem el pollastre i fregim fins que estigui daurat, el traiem i reservem.
A continuació i aprofitant l’oli fem un sofregit de ceba, tomàquet i deixem coure a foc lent uns 10 minuts.
Afegim els calamars i el vi blanc i deixem uns 10 minuts més.
Incorporem el pollastre i un raig de brandi, famblejem i deixem fent xup-xup uns 10 minuts més.
Fem la picada amb els alls, el pa fregit, el julivert, els fruits secs i la peça de xocolata, l’afegim al pollastre i deixem coure uns 5 minuts. Llavors posarem les gambes i movent la cassola, sense remenar ho deixarem 5 minuts més fins que ens quedi una salsa una mica espesa.