CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Fideuada fàcil

Ingredients:

  • Una sípia amb la melsa (salsa marró)
  • Dos calamars
  • 6 gambes vermelles
  • Una ceba
  • 3 grans d’all
  • Un pebrot verd
  • 1/2 pebrot vermell
  • Dos tomàquets
  • Un got de vi blanc
  • Un litre de brou de peix
  • Una cullerada de pebre vermell dolç
  • 400 grams de fideus finets, especials per fideuada
  • Safrà
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra

Preparació:

Rentar i tallar a trossos petits la sípia i a anelles els calamars

Rentar i tallar a trossos petits les verdures

En una paellera amb oli ben calent, posar la sípia i els calamars i un cop hagin tret l’aigua, afegir la ceba i els alls, rossejar-los i incorporar els pebrots i la melsa de la sípia i deixar coure uns deu minuts a foc lent.

Posar un got de vi blanc, deixar evaporar i afegir el safrà i una cullerada de pebre vermell dolç, remenar i posar els tomàquets ratllats. Deixar coure tot junt uns deu minuts més a foc lent.

Afegir els fideus i rossejar-los, que agafin una mica de color.

Posar el brou de peix ben calent, remenar i deixar coure deu minuts

Es pot acabar fincant-la uns tres minuts al forn, prèviament escalfat a 200 graus, i els fideus s’aixecaran

Acompanyar d’un bon allioli.

Tags: ARRÒS, PEIX

Notícies semblants: