Ingredients:
- Una sípia amb la melsa (salsa marró)
- Dos calamars
- 6 gambes vermelles
- Una ceba
- 3 grans d’all
- Un pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- Dos tomàquets
- Un got de vi blanc
- Un litre de brou de peix
- Una cullerada de pebre vermell dolç
- 400 grams de fideus finets, especials per fideuada
- Safrà
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra
Preparació:
Rentar i tallar a trossos petits la sípia i a anelles els calamars
Rentar i tallar a trossos petits les verdures
En una paellera amb oli ben calent, posar la sípia i els calamars i un cop hagin tret l’aigua, afegir la ceba i els alls, rossejar-los i incorporar els pebrots i la melsa de la sípia i deixar coure uns deu minuts a foc lent.
Posar un got de vi blanc, deixar evaporar i afegir el safrà i una cullerada de pebre vermell dolç, remenar i posar els tomàquets ratllats. Deixar coure tot junt uns deu minuts més a foc lent.
Afegir els fideus i rossejar-los, que agafin una mica de color.
Posar el brou de peix ben calent, remenar i deixar coure deu minuts
Es pot acabar fincant-la uns tres minuts al forn, prèviament escalfat a 200 graus, i els fideus s’aixecaran
Acompanyar d’un bon allioli.