Tàrtar de salmó i alvocat
Ingredients:
- 300 grs. de salmó fresc
- Un alvocat
- 1/2 ceba
- El suc de 1/2 llimona
- Una culleradeta de vinagre blanc
- Dues culleradetes de salsa de soja
- Una culleradeta de mostassa
- 1/2 culleradeta de wasabi
- Cinc cullerades d’oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre negre
- Brots germinats
- Llima, llimona i mores per decorar el plat
Preparació:
El primer que hem de fer és marinar el salmó. Piquem la ceba ben petita i la posem en un bol amb el vinagre, la soja, la llimona, el wasabi, la mostassa, tres cullerades petites d’oli i un polsim de sal. Ho barregem tot bé i afegim el salmó tallat a daus petits. Deixem reposar a la nevera unes dues hores.
Tallem l’alvocat per la meitat, li traiem l’os, el pelem i el tallem a daus petits.
Posem l’alvocat en un altre bol i afegim una mica d’oli d’oliva, sal i pebre.
Per muntar el plat, amb ajuda d’un motlle, posem una primera capa d’un dit aproximadament, d’alvocat, el salmó al damunt amb una capa molt més gran, el doble o triple que d’alvocat i per sobre posem els brots germinats.
Amanim amb una mica d’oli d’oliva verge extra pel damunt.