Ingredients:
- 2 o 3 carxofes
- Oli d’oliva suau
- Farina
- Julivert
- Una llimona
- Sal
Preparació:
Preparem un bol amb aigua freda i unes branques de julivert o bé el suc d’una llimona.
Tallem les puntes de les carxofes i traiem les fulles més verdes amb les mans. Pelem també la tija i el seu voltant.
Amb un ganivet molt esmolat, tallem les carxofes com si fos en juliana, a làmines fines i immediatament les fiquem en el bol amb l’aigua, això evitarà que s’oxidin i es posin negres.
Afegim uns glaçons i les deixem una estona en aigua, una mitja hora. L’aigua freda amb el gel, farà que quedin més cruixents.
Escorrem les carxofes, les assequem amb paper de cuina i les enfarinem. Jo per no anar d’una per una enfarinant, agafo una bossa de plàstic i poso la farina, després les carxofes i vaig sacsejant la bossa.
En una paella o un cassó amb abundant oli ben calent, anem fregint-les, per tandes, fins que quedin daurades. Les traíem i les deixem escórrer en un colador amb paper absorbent.
Empolvorar-les amb la sal.