CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Carxofes del Prat amb gambes i cloïsses

Ingredients:

  • Dos quilos de carxofes del Prat
  • 300 grams de gamba mitjana
  • 1/2 quilo de cloïsses
  • Una ceba
  • Un gra d’all i una mica de julivert o cibolet
  • 1/2 llimona
  • 1/2 got de vi blanc
  • Dues culleradetes de farina
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Posar les cloïsses en aigua amb sal uns 15 minuts abans.

Comencem preparant les carxofes. Traiem les fulles i ens quedem només amb el cor blanc. A mesura que les anem netejant, les fiquem en un bol amb aigua i el suc d’una llimona perquè no s’oxidin.

Les posarem a bullir en una olla amb aigua i sal, aproximadament 15 minuts.

Mentrestant es fan les carxofes, en una cassola amb una mica d’oli fem enrossir la ceba ratllada junt amb l’all ben picat. Afegim dues cullerades petites de farina, remenem i rapidament incorporem 1/2 got de vi blanc. Deixem a foc lent i veurem que la salsa va espessint.

Afegim un got de l’aigua de bullir les carxofes i posem les cloïsses, tapar la cassola i deixar que es vagin obrint. A mesura que es van obrint, les anem traient a un plat i reservant per emplatar.

Salpebrem o rectifiquem de sal, tenint en compte que les carxofes ja les hem bullit amb sal i les cloïsses també són salades. Per donar una mica de color, es pot afegir un polsim de pebre vermell.

Incorporem a la cassola les carxofes escorregudes, les gambes pelades, deixant-los la cua per donar una mica de color i les cloïsses. Sacsegem la cassola per integrar tots els sabors i deixem coure 5 minuts a foc lent. Espolsem una mica de julivert o cibulet i servim ben calent.

Tags: Carxofes

Notícies semblants: