POBLES

Palamós celebra que fa 25 anys van salvar la platja de Castell – L’única platja verge de la Costa Brava.

Palamós

Ara fa 25 anys el bonic poble de Palamós va celebrar un referèndum per decidir el destí que hauria de tenir la platja de Castell. Amb la creació de la plataforma Salvem Castell, va començar tot un moviment popular per evitar que en la que avui en dia és l’única platja verge de tota la Costa Brava, s’urbanitzés i es construís un camp de golf.

La mobilització de tot un poble va guanyar a l’especulació urbanística i així van evitar que la platja de Castell acabés com la seva veïna, la Fosca. L’ajuntament va requalificar el sol de rústic a urbà i pretenia construir 400 habitatges, un hotel i un camp de golf.

Platja de Castell – Palamós

La plataforma Salvem Castell, va recollir un total de 13.124 signatures que van presentar davant l’Administració. El consistori va reaccionar convocant un referèndum perquè fossin els palamosins i palamosines els que decidissin quin destí hauria de tenir aquest paratge tan natural.

El referèndum que es va celebrar el 12 de juny de 1994 va tenir un resultat del 70% dels vots a favor de mantenir la platja verge i no construir. Tres dies després es va celebrar un ple extraordinari en què es va modificar el Pla General d’Ordenació Urbana i es va declarar la Platja de Castell com a terreny no urbanitzable.

Les consultes populars o referèndums haurien de ser el sistema natural per prendre decisions que afecten a tot un poble, això seria la veritable democràcia i Palamós fa ara 25 anys ho va demostrar.

Actualment la plataforma SOS Costa Brava està intentant paralitzar altres projectes com el de fa 25 anys.

Tags: Palamós

Notícies semblants: