Avui fa un any que ens va deixar en Jordi Muxach, el pastor conegut pel crit de “Jau, Coloma, Jau”.

Jordi Muxach

Avui fa un any que en Jordi Muxach, mentre estava pasturant les seves ovelles, va morir a causa d’una aturada cardíaca.

Jordi Muxach era conegut pel crit que sempre feia per manar a la seva gossa Coloma en els campionats de gossos d’atura “Jau, Coloma, Jau”, ja fa un any que en Jordi va marxar a fer-li companyia a la seva estimada Coloma que ens va deixar l’any 2006.

Jordi Muxach i la Coloma feien una bona parella, com la majoria de pastors amb els seus gossos, sempre fidels, sempre tenint cura del ramat, una relació molt especial i tots dos junts, treballant el dia a dia amb les seves ovelles, van aconseguir ser els millors en els campionats de Gossos d’atura de la dècada dels 90.

La Coloma va ser considerada durant molts anys la millor gossa dels Pirineus i junt amb Jordi Muxach van guanyar molts campionats, tant nacionals com internacionals.

Jordi Muxach i la Coloma en un Campionat de Gossos d’Atura

Tant era la popularitat d’aquesta parella tan especial, que Jordi Muxach va col·laborar en programes de TV3 com l’APM, la tarda amb Mari Pau Huguet, Divendres o en la pel·lícula Vida de gossos, fent-se així uns dels personatges més populars de TV3.

Ara tots dos, en Jordi i la Coloma descansen en pau, segur que allà on siguin tindran algun ramat per a cuidar.

M’agrada Catalunya, vol tenir un record molt especial en aquest primer aniversari de la mort d’en Jordi Muxach i que millor que fer-ho amb un vídeo de la feina que feia darrerament amb la seva Escola de Natura la Coloma i que segur continuarà endavant, malgrat la seva pèrdua.

També us pot interessar:

Joan Picas – L’últim pastor transhumant del Ripollès

L’Escola de Pastors de Catalunya compleix 10 anys

Video d’un ramat d’ovelles ripolleses

Tags: Coloma, Jordi Muxach

Notícies semblants: