POBLES

Històries dels monuments de Catalunya – Avui Sant Pere de Rodes

El Departament de Cultura a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, ha posat en marxa una campanya de difusió del patrimoni monumental de Catalunya, una sèrie de vídeos curts perquè aquests dies en què no podem viatjar pel nostre país, coneguem des de casa petites històries dels nostres monuments.

En aquests vídeos els guies dels monuments ens fan una petita explicació sobre fets poc coneguts, llegendes o els personatges que els habitaven, perquè malgrat el confinament que patim, puguem mantenir viva la història del nostre patrimoni monumental.

El primer vídeo està dedicat al “monjo cellerer” i la “Llei i càstigs a Sant Pere de Rodes”. 

Durant l’Edat Mitjana, el “monjo cellerer” de Sant Pere de Rodes, era el monjo més poderós del monestir, s’encarregava del manteniment del rebost, del celler, però també era l’encarregat de l’administració de justícia a tot el territori que depenia del monestir.

La seva tasca consistia a investigar els delictes que es cometien, capturar els culpables i aplicar les sentències que dictava el jutge del monestir. Un dels càstigs més habituals d’aquella època era fer córrer el delinqüent, totalment despullat, de població en població amb un rusc d’abelles lligat al coll.

A partir d’aquest primer vídeo s’aniran afegint més, en els pròxims dies podrem veure alguna història relacionada amb el conjunt d’art rupestre de la Roca dels Moros del Cogul, els castells de Cardona i Miravet i la Canònica de Santa Maria de Vilabertran.

 

I si voleu saber una mica més la Història del Monestir de Sant Pere de Rodes, podeu entrar 👉  El Monestir de Sant Pere de Rodes

Tags: Sant Pere de Rodes

Notícies semblants: