Allau de mocions als Ajuntaments de tot l’Estat per canviar els noms dels carrers Juan Carlos I

Ja abans de la desaparició del rei emèrit molts consistoris de tot l’Estat, havien presentat mocions per canviar el nom d’algun carrer, plaça o avinguda dedicada a l’anterior monarca Juan Carlos I.

Altres que no tenen cap carrer dedicat a ell, com el de Tortosa  la seva alcaldessa Meritxell Roigé ja ha anunciat que proposarà en el pròxim ple, la retirada de la Medalla d’Or de la ciutat, argumentant que “És un dels màxims reconeixements que atorga el consistori i que el rei emèrit no és mereixedor”.

L’organització política occitana Aran Amassa demana a través de Twitter que es canviï el nom del Túnel de Viella i ho fan amb aquestes paraules “No volem cap honor als lladres que fugen”, acompanyant el tuit de #CoronaCiao, en referència a la campanya que va engegar Òmnium Cultural, “Fem-la Caure”.

Una de les avingudes principals de Benicarló a Castelló, és l’avinguda Juan Carlos I. El consistori també debatrà en el Ple municipal el canvi de nom, segons la portaveu de Compromís Benicarló per: “Considerem que la figura del rei emèrit és l’antítesi d’un model de conducta o un referent i que no és digne de formar part del recull de carrers benicarlando”.

El partit Més Mallorca, també va demanar fa ja un mes el canvi de la plaça Juan Carlos I i a més que se li retiri la Medalla d’Or de Balears tal com ho van fer amb el seu gendre Iñaki Urdangarin.

La població asturiana de Gijón també adopta la mateixa posició que avança la regidora socialista Maria Pineda al diari El Comercio.“El Rey Emérito ya no cumple con lo que debería de cumplir para que haya calles en la ciudad con su nombre.

Altres ciutats també debatran en els seus plens la possibilitat del canvi de nom, com Vigo, Segovia, Múrcia, Saragossa i mentre Madrid no farà res, ja que segons afirma l’alcaldessa en funcions Begoña Villacís, quan l’han preguntat:Al anterior rey hay que agradecerle los servicios prestados“, l’Ajuntament de Móstoles plantejarà la possibilitat de canviar el nom de l’hospital i la universitat.

Vitòria ja fa dies que van fer el canvi

El govern deixa en mans dels consistoris el canvi de nom de carrers o retirada de medalles, ja que aquests assumptes són de competència municipal.

A Barcelona queda el Passeig de Juan de Borbó que des de l’any 1993 va substituir al Passeig Nacional de la Barceloneta, però en aquest cas no està dedicat a Juan Carlos I, sinó al seu pare el comte de Barcelona.

Esteu d’acord que es retirin tots els reconeixements que té el rei emèrit en els nostres municipis?

També us pot interessar:

Un carrer menys de Barcelona dedicat a la Monarquia.

L’Avinguda Príncep d’Astúries canviarà de nom – Barcelona

L’Institut Príncep de Girona renuncia al nom del Borbó i a partir d’ara es dirà Teresa Pàmies.

 

Tags: Juan Carlos I

Notícies semblants: