CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Arròs amb salmó marinat

Ingredients:

 • 400 grams d’arròs
 • Un quilo de lloms de salmó
 • Una ceba
 • Dos grans d’all
 • Un pebrot vermell petit
 • Un pebrot verd
 • Un litre de brou de verdures o peix, el que més us agradi
 • 100 ml. de salsa de soja
 • Dues cullerades de suc de llimona
 • Una cullerada de mel
 • Una culleradeta de gingebre fresc
 • Llavors de sèsam
 • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra

Preparació:

En un bol barregem tots els ingredients de la salsa (soja, mel, llimona, i gingebre) i fiquem els talls de salmó salpebrats, procurant que quedin ben impregnats de la salsa. Els deixem marinar una 1/2 hora.

Mentrestant es marina el salmó, en una paella amb una mica d’oli preparem un sofregit amb la ceba i els alls, quan la ceba comenci a enrossir-se, salpebrem, afegim els pebrots, tot tallat ben petit i deixem que es vagi fent a poc a poc.

Quan el sofregit estigui ben fet, aboquem l’arròs i remenem. Afegim el brou calent i deixem coure a foc mitjà uns 20 minuts. Mentrestant s’està fent l’arròs, traiem el salmó de la salsa, l’eixugarem amb paper de cuina i el segellarem a la planxa, tan sols volta i volta.

Afegim la salsa de soja a l’arròs i deixem acabar de fer. Si cal, rectifiquem de sal, però tingueu en compte que la soja ja és prou salada. Cinc minuts abans d’acabar la cocció afegir els lloms de salmó.

Un cop tancat el foc, deixar reposar uns minuts i servir amb unes llavors de sèsam torrat per damunt.

Tags: ARRÒS, Recepta

Notícies semblants: