Els Estats Units dóna llum verda al tractament de la Covid-19 amb plasma de la multinacional catalana Grifols.

El govern dels Estats Units ha autoritzat a tractar els pacients de Covid-19 amb plasma de la multinacional catalana Grifols, que des de fa quatre mesos estava recollint plasma de persones que s’havien recuperat del Coronavirus, per tractar persones malaltes. El mateix Donald Trump ho va anunciar el passat diumenge.

Grifols va recollir plasma de 245 centres hospitalaris dels Estats Units seguint uns criteris molt estrictes, plasma amb alts nivells d’anticossos que neutralitzin el SARS-CoV-2 i que han sotmès a tests molt rigorosos i controls de qualitat.

La companyia catalana què és líder mundial en el tractament d’hemoderivats, ara està treballant amb aquest camp. El plasma de les persones recuperades posseeix anticossos que poden beneficiar el sistema immunològic dels que pateixen la malaltia, encara que no està demostrat que sigui un tractament eficaç ni com és el millor sistema per administrar-lo.

Aquesta autorització per l’Administració nord-americana, ha fet que Grifols experimenti una pujada a borsa de més del 3%. Ens alegrem que la multinacional catalana trobi un tractament per poder lluitar contra aquesta pandèmia que està causant tants morts en tot el món, però malauradament hem de tornar a parlar del gran negoci que fan les farmacèutiques amb les malalties que pateix la humanitat. 

Notícies relacionades:

La multinacional catalana Grifols crea una immunoglobulina per la prevenció i tractament de la Covid-19

Grifols aposta per Catalunya i obrirà una nova planta a Lliça de Vall

Tags: Coronavirus - Covid-19, Grifols

Notícies semblants: