El millor formatge de llet de vaca del món és de la Cooperativa Cadí – Medalla d’or a l’Urgèlia

Foto: Cooperativa Cadí

Cada any als Estats Units se celebra el concurs Sofi Awards, organitzat per la “Specialty Food Association, on es premien els millors productes especialitzats del món.

És tot un repte presentar a concurs un formatge en el territori del major productor de formatges del món, però tot i això aquest any la medalla d’or al millor formatge de llet de vaca del món, se l’ha endut un producte fet al nostre país, a l’Alt Urgell i la Cerdanya, l’Urgèlia, un formatge produït per la Cooperativa Cadí.

Foto: Specialty Food Association

L’Urgèlia ha estat triat el millor entre 2.000 productes d’aquesta especialitat d’arreu de món, un bon regal per celebrar el 105 aniversari de la Cooperativa Cadí. L’Urgèlia DOP de l’Alt Urgell i la Cerdanya, és l’únic formatge de Catalunya que porta aquesta denominació d’origen aconseguida l’any 2000.

Està elaborat a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya amb llet fresca de vaca frisona pasteuritzada, recollida diàriament dels ramaders del Pirineu, comercialitzat amb peces de 2,5 kg i molt adient per fer fondue per la seva alta cremositat. Felicitats a la Cooperativa Cadí.

 

Notícies relacionades: 

El millor formatge de cabra de pell florida del món és del Moianès (29/10/2019)

El Bufet lliure de formatges més gran del món a un pas de Catalunya (26/02/2019)

Tags: formatge

Notícies semblants: