L’epidemiòleg Oriol Mitjà en una entrevista a TV3: “M’agradaria treballar més a Madrid que a Catalunya”

En els darrers dies tots ens preguntem com és que Madrid està tenint tan bones dades en l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 si no té tantes restriccions com Catalunya i altres comunitats. La comunitat de Madrid no ha tancat el sector de restauració i algun local relacionat amb la cultura, bars, restaurants i teatres resten oberts.

A Catalunya, bars, restaurants i gimnasos encara hauran d’esperar deu dies més per veure si es podran obrir almenys les terrasses o les activitats a l’aire lliure i ahir el conseller Samper va insinuar que el toc de queda ha vingut per quedar-se durant un quant temps.

Un dels crítics sobre la gestió que està fent la Generalitat en la pandèmia és l’epidemiòleg Oriol Mitja, que en una entrevista al programa Planta baixa de TV3, lloa la feina que està fent la Comunitat de Madrid amb Isabel Díaz Ayuso al capdavant i és força crític amb la gestió feta a Catalunya, carregant amb força contra el Departament de Salut, per acabar dient que “M’agradaria més treballar a la Comunitat de Madrid”, escoltem-lo.

La veritat és que costa d’entendre com Madrid té tan bones dades i que en tan sols quinze dies hagin baixat l’índex de rebrot a la meitat quan a principis d’octubre era el més alt de tota Europa, mantenint moltes més activitats obertes que en altres comunitats. Una de les possibles explicacions és la utilització del test d’antígens que facilitant el resultat en tan sols 15 minuts permet actuar ràpidament i que Madrid ha fet servir més que Catalunya.

Potser algun dia sabrem com es calculen totes aquestes xifres que sovint són contradictòries amb les mesures que prenen les autoritats i que al ciutadà molts cops li costa entendre.

Tags: Coronavirus - Covid-19

Notícies semblants: